Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan ‘da Acil Servislerde Yoğunluk Yaşandı

Ardahan ‘da Acil Servislerde Yoğunluk Yaşandı

 Fotoğraf

Ardahan’da son günlerde  havaların soğumasıyla  Viral enfeksiyonlarda artış  yaşandı. Özellikle grip daha sık görülürken acil servislere de bu şikayetlerle başvuranlar arttı.
Ardahan Devlet Hastanesi acil servisine günlük başvuru sayısı son bir haftada yarı yarıya arttı. Başvuran her 100 kişiden  70’i grip. Bu kış 6510 kişi acilde tedavi gördü.



Son günlerde hasta sayısında artış yaşansa da  acil servise gelen hastaların rutin mevsimsel hastalıklardan dolayı geldiklerini belirten  Dr. Alper Bozdoğan  SABAH ‘a  yaptığı açıklamada;

“ Ardahan Tarım ve hayvancılık memleketi olduğu için hayvancılıkla uğraşan insanlarımız  ahırlarda ki amonyak gazından dolayı KOAHA hastalığına yakalanabiliyorlar.  Bu sıklıkla rastlanan bir durum, bunun yanı gribal enfeksiyonlarda da çok büyük oranda  artış var.  Grip kadar yaygın değil ancak coronavirüs, RSV ve rinovirüs de son dönemlerde etkili olan virüsler arasında yer alıyor. Bu aslında her kış rastlanan olaylardır. Dolayısıyla sıradışı bir şey yok , korkulcak bir şey de yok. “ dedi.

HERSEYİNİ BAŞI DENGELİ BESLENME

Dr. Bozdoğan, sağlıklı beslenme ve sporun bağışıklık sistemini güçlü tutuğunu belirterek vatandaşların toplu alanlarda maske takmalarını önerdiği açıklamasında sözlerini şöyle tamamladı.

“ Bizim vatandaşlarımıza açıkçası tavsiyemiz soğuğa karşı birazcık daha dikkatli olmaları gerekir, evden dışarı çıkarken kalın giyinsinler. Bol miktarda C vitamini  alsınlar.  Bunun dışında ne yaparlarsa yapsınlar  insan hasta olur.  Enfeksiyon bulaşabilir çok da korkmaya gerek yok.

Hastanemiz talepleri karşılıyor. Hasta olan herkesi yatırma kapasitemiz de var, tedavi takip noktasında da uzun süreli randevular verilmiyor , hemen aynı gün randevu veriliyor. Bu yüzden büyük illere oranla avantajlı durumdayız. “ diye konuştu. 


15:38, 09.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500