Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Mart Dünya Kadınlar Günü ‘nde konuştu

Mart Dünya Kadınlar Günü ‘nde konuştu

 Fotoğraf

ERZURUM HALKININ GÖNLÜNDE TAHT KURAN HAKİMİN, KATILMIŞ OLDUĞU PANELDE KADIN HAKLARI KONUSUNDA TÜM EZBERLERİ BOZAN KONUŞMASI GÜNE DAMGASINI VURDU.

Hakim Pınar Demir Yılmazel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘nde konuştu


Uzun yıllardır Erzurum ve çevre ilçelerinde hakim olarak görev yapan, mütevaziliği ve yardımseverliğiyle Erzurumluların gönlünden taht kuran Erzurum Bölge Bilirkişi Kurulu Başkanı Hakim Pınar Demir Yılmazel, 8 Mart dolayısıyla Türk Anneler Derneğinin organize ettiği panelde, akademisyenlerin ve Erzurum Milletvekili Fatma İnce'nin de konuşmacı olarak katıldığı panelde kadın hakları ve Türk aile yapısının korunması ile ilgili yapmış olduğu konuşmanın panele katılan seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandığı görüldü.
Konuşma esnasında Hakim Pınar DEMİR YILMAZEL, kadınların toplumumuz temel yapı taşı olduğunu, bir ailenin ayakta durması için önemli makamda bulunduklarını, kadın haklarının farklı yorumlanması ve kötüye kullanımı neticesinde Türk aile yapısının de jenerasyona uğratılmasına sebebiyet verildiğini, 6284 sayılı yasanın yeniden yorumlanmasını ve kötüye kullanımının önlenmesini elzem olduğunu, "kadının beyanı esastır" kaidesinin kadına hak vermekten ziyade kötüye kullanımı neticesinde doğurduğu mağduriyetler sebebiyle yine kadın haklarına zarar verdiğini, bu tip düzenlemelerle sürekli yıpratılmaya çalışılan Türk aile yapısının korunmasının bir milli güvenlik meselesi olduğunu, gerçek mağdurların cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tespit edilmesinin olmazsa olmaz önem arz ettiğin belirterek, buna dair yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği hususunda devlet büyüklerine seslenerek konuşması tamamladı. Konuşma akabinde salonda bulunan ve çok büyük kısmı kadın olan katılımcılarca dakikalarca ayakta alkışlanan YILMAZEL gösterilen ilgiye teşekkür ederek, sözü yine aynı panelde konuşmacı olan Erzurum Milletvekili Fatma ÖNCÜ'ye verdi. Milletvekili ÖNCÜ konuşmasında, hakim Pınar DEMİR YILMAZEL'in konuşmasına büyük oranda destek vererek, 6284 sayılı yasanın kötüye kullanımı sonucu mağdur olan çeşitli meslek gruplarından somut örnekler verdiği görüldü. Daha sonra söz alan KURSDER Başkanı eğitimci Ayşe KAVAZ annelerin ve kadınların toplumdaki yerinin önemini toplumda ifade ederek yine aile yapısının önemine ve kadının aile yapısındaki olmazsa olmaz yerine atıfta bulundu.
Bu panel yapılarken aynı saatlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da kadınlar günü münasebetiyle yapmış olduğu açıklamalarında; bazı çevrelerce Türk aile yapısının bozulmasının istenildiği ancak kendilerinin bunun koruyucusu olacaklarını belirtmesi ve bir hukukçu ayn zamanda 4 çocuk annesi olan hakim Pınar DEMİR YILMAZEL ile aynı noktalara değişmiş olması gözlerden kaçmadı.


19:07, 09.03.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500