Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Önemli projelerin öncüsü başkan adayı Hamit Öncü, SABAH ‘a konuştu

Önemli projelerin öncüsü başkan adayı Hamit Öncü, SABAH ‘a konuştu

 Fotoğraf

Önemli projelerin öncüsü başkan adayı Hamit Öncü, SABAH ‘a konuştu


AK Parti Esenyurt belediye başkan adayı Hamit Öncü CHP’li belediyenin Esenyurt’a 5 yıl kaybettirerek kenti tüm belediye hizmetlerinden mahrum bırakıldığını söyledi. Öncü, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘nın bize öğrettiği gibi sürekli halkın içinde, sürekli sokaklardayız” dedi.

Mehmet Avşar/ SABAH

SABAHA özel açıklamalarda bulunan  AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü, Başkan Recep Tayyip Erdoğan Lideliğinde yeni Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde 31 Mart mahali seçimlerinde halkın özlemini duydu AK belediyeciliğe tekrar kavuşacağını anlatı.

AK Parti Belediye Başbakan adayı Öncü, “Birlik beraberlik kardeşlik projemiz ile Esenyurt ‘u bir yapacağız, beraber yapacağız, kardeş yapacağız inşallah. “

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ  İLE LİSE KAMPÜSÜ PROJESİ

Sağlık ve eğitim alanında devasa projeler üzerinde çalıştıklarını aktaran Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü,


“Dahası Esenyurt ‘a sosyal belediyeciliği geliştireceğiz. Ne kadar ihtiyaç sahibi insanlarımız varsa hepsine yardım edeceğiz. Ardında Eğitim ve Araştırma Hastanesi şu anda gündemimizde bu proje ile sağlık sorunu kalmayacak. Bir başka sorunumuz eğitim Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Lise Kampüsü Projesi ‘ çok yakında faaliyete olacak bu Avrupa ölçeğinde çok büyük bir proje. Esenyurt ‘da eğitim alanında lider ilçe olacak.

Büyükşehir belediyemiz ile birlikte Mahmutbey-  Esenyurt hattı ile Beylikdüzü - Bakırköy metro hattını hayata geçirerek ulaşım sorununu kökten çözüme kavuşturacağız.

“CHP ‘Lİ BELEDİYE ASLİ GÖREVİNİ YAPMAKTAN BİLE ACİZ”

CHP ‘li Esenyurt belediyesinin 5 yılda belediyenin asli görevlerini yapmaktan bile aciz olduğunu belirten Öncü,
“Caddelerimizde bakıyoruz yedi yıl önce sekiz yıl önce AK Parti belediyesinin yapmış olduğu yol ve kaldırımlar kullanılıyor ve şu anda bu yol  ve kaldırımlar köstebek yuvasına dönmüş durumda.

Yüzlerce mühendisle çalışıyorsun bu kadar beceriksizlik neyin nesidir? Yoların kesiştiği göbeği on kere yıkmak da nedir bu kadar beceriksiz nasıl oluyor? ben bunu inanın ki anlamıyorum ya bu kamunun israfıdır ya bu halkın parasının israf edilmesidir, yada  müteahhitlere peşkeş çekilmesidir, bizim belediyeciliğimizde biz kuruşun bile hesabı sorulacaktır.  Daha önce belediyemiz Esenyurt ‘da yollar yaptı, kaldırımları yaptı, kültür merkezleri yaptı, spor tesisleri yaptı, parklar , bahçeler yaptı. Bizim insanımız 5 yıl önce burada mutluydu, düzenli çöpler alınıyordu. CHP ‘li Esenyurt belediyesi bir çöp toplamaktan bile aciz kaldı.

Esenyurt halkı CHP belediyeciliğini istemiyor o yüzden biz bu şehri yeniden devr alacağız ve kentimize yeni bir kimlik kazandıracağız.  Esenyurt belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız halkımız müsterih olsun biz milletimizin daima hizmetkarı olduk Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talebesi olarak ondan aldığımız feyz ile bilgi birikimimizi sonuna kadar kullanacağız. “

VATANDAŞ BELEDİYENİN KAPISINDA ÜZGÜN DÖNÜYOR

CHP ‘li Esenyurt belediyesinin kapılarını adeta halka kapattığını. sorun ve sıkıntılara duyarsız olduğunu söyleyen AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Öncü son olarak şunları kaydetti;
“Dün engelli bir vatandaş geldi yanıma Esenyurt belediyesine gitmiş çocuğuna bir manuel sandalye alabilmek için günlerce oyalanmışlar gitmediği müdür, gitmedi şef kalmadığını söyledi. Ne yazık ki çocuğuna bir manuel sandalye aldıramamış. Hiç böyle bir bakış açısı böyle bir belediyecilik anlayışı olur mu? Bizim hakkımız buna layık değil ben buradan bütün engelli vatandaşlarıma da söz veriyorum gerekiyorsa gündüz bakım evi yapacağız gerekiyorsa özel parklar  ve yaşam alanları yapacağız.  “ dedi.


Uzun yıllardır Esenyurt ‘da yaşadığını anlatan kanaat önderlerinden Bahattin Demir ise, “Esenyurt’da iyi kötü bizim sosyal alanlarımız vardı parklarımız vardı çocuklarımızın gezebileceği oynayabileceği çok güzel park alanları vardı, ailelerimizle piknik yaptığımız, mangal yaptığımız. sohbet ettiğimiz yaşam alanları vardı. Bu parklar şehitlerimizin, gazilerimizin ve de devlet büyüklerimizin isimlerini taşıyor. 5 yıldır bu parklarda belediye asla hizmet vermedi, parkların içinden bırakın insan geçmeyi sadece başı boş köpekler dolaşıyor. Bir tek ağaç bile belediye tarafından budanmadı.

Esenyurt’a yine belediyeye ait onlarca bina  var,  kültür merkezleri , nikah Sarayları düğünlere , engellilere çok büyük paralarla kiralanılıyor, bunun kabul edilir tarafı yok.  Halbuki bunlara ücretsiz olması lazım. “ dedi


20:20, 15.02.2024

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500