Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İKİ MİLYAR YIL ÖNCE UYGARLIK BU GÜNKÜ KADAR GELİŞMİŞ MİYDİ?

İKİ MİLYAR YIL ÖNCE UYGARLIK BU GÜNKÜ KADAR GELİŞMİŞ MİYDİ?

 Fotoğraf

İKİ MİLYAR YIL ÖNCE UYGARLIK BU GÜNKÜ KADAR GELİŞMİŞ MİYDİ?
Bilim adamları Afrika'da 2 milyar yıllık bir nükleer reaktör buldular. Peki bu eski bir uygarlık mı yoksa doğanın bir yaratımı mı?
  MEHMET AVŞAR
İlk insan yapımı nükleer reaktör Dünya'da çalışmaya başladığında, yıl 1942 idi.
Nükleer fisyon zincir reaksiyonu ilk olarak Aralık 1942'de gerçekleştirildi. " Chicago Woodpile-1 "  - dünyanın ilk başarıyla çalışan yapay nükleer reaktörü . Bu insanlık için gerçek bir devrimdi! Fizikçiler ve bilim adamları kendilerini aştılar ve bilgilerini dünyamızın geleceğine koydular. Ancak  buna benzer gelişmeler daha önce, yaklaşık 2 milyar yıl önce Afrika'da Dünya'ya geldi. Bu nasıl olabilir? Gerçekten de yine en eski ve en zeki uygarlıkla ilgili hipotezler mi? Açıklayacağım.
TARİH ÖNCESİ BİR NÜKLEER REAKTÖRÜN KEŞFİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?
2 Haziran 1972'de bir Fransız nükleer yakıt yeniden işleme tesisi , Oklo bölgesindeki bir uranyum madeninde uranyum fisyonunun zincirleme reaksiyonunun gerçekleştiğini  keşfetti . Tesis bu sorunu çabucak halletti ve Fransız Atom Enerjisi Komisyonu'na rapor verdi. Ayrıca uranyum-235 kıtlığı da buldular - bu izotopun 200 kilogramdan fazlası eksikti ve nükleer silahlar oluşturmak için kullanılabilirdi. Genel olarak, kulağa harika gelebilir, ancak insanlar gerçekten ciddi şekilde korktu.
Reaktör, nötron moderatörleri olarak işlev gören uranyum açısından zengin gözenekli kayaların yeraltı suyuyla taşmasından kaynaklandı . Özetle bu. Uranyum çekirdeklerinin fisyon zincirleme reaksiyonunun görünümünün ayrıntılı bir açıklaması Wikipedia'da bulunabilir . Ancak doğal bir nükleer reaktörün gizemi, suyun inanılmaz derecede temiz olması gerektiğidir . Kirli su toksik bir reaksiyonun başlamasına neden olur ve reaktör anında çalışmayı durdurur, ancak bilim adamlarının öğrendiği gibi yüz bin yıldır çalışıyor.
Bilim adamları Enrico Fermi ve Peter Kapitsa , yalnızca bir kişinin böyle bir reaktör yaratabileceğine inanıyordu . Yani 2 milyar yıl önce akıllı yaşamın var olabileceğine içtenlikle inanıyorlardı. Ancak resmi tarih ve bilim , bunun hala doğal bir nükleer reaktör olduğu görüşünde.
DÜNYA DIŞI UYGARLIK MI, ESKİ İLERİ UYGARLIK MI YOKSA DOĞA MI?
Yine de bu konuda  bilim adamları doğal bir olaydan yana emin olduklarını görüyoruz. Evet, bir yandan nükleer bir depo ya da tamamen başka bir şey olabilir. Ama alternatif tarih ve komplo teorilerinden uzaklaşmada yana bilim – bu ve buna benzer  doğa olayları bize gösteriyor ki henüz keşfetmediğimiz bir çok  sır vardır?


22:12, 14.09.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500