Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Sınırdaki mucize

Sınırdaki mucize

 Fotoğraf

Sınırdaki mucize

Mehmet Avşar/ Sabah

Ak Partiyi acımazsızca eleştiren bazı çevreleri Ardahan In Çıldır ve Posof İlçelerine özelikle davet etmek istiyor ve sormak istiyorum; Bu tırlar nereye gidiyor? Bu mucizeye tanık olduklarında yüzlerindeki ifadeyi çok merak ediyorum.

Akşam üzeri yolumuz Ardahan ‘ın Çıldır İlçesine düştü. Gördüğümüz manzara karşısında hayretler içinde kaldık. 81 ilin tırları artı başka devletlerin tırları Aktaş Sınır Kapısında öte yana geçmek için sıraya girmişler, oralardan da bizim tarafa geçişler tam gaz devam ediyor. Müthiş bir hareketlik var; saat, 11;25 ilçede marketlerin  alışveriş hareketliği devam ediyor.

En son 4 ay önce gitmiştim Çıldır’a o zaman pandemi yeni yeni yerkürede azalma eğilimindeydi.  İlçede rutin işlerin dışında göze çarpan bir şey yoktu. Sınır kapısı Kovit-19 Pandemisinin hasarını onarmaya çalışıyordu.

Bu 4 ay içerisinde bir kent bu kadar mı değişir inanamadım şahit olduklarıma. 

İlçenin sonundaki petrol tesisine mazot almak için girdik. Tesisin her yerini tırlar işgal etmiş adeta. Kenarda bir lokanta içi müşterilerle dolu. Selam verdik, içeri girdik bir tane masa boştu oturduk. Sahibi Zafer usta Giresun’da gelip burayı kiralamış Usta,” Allah’a şükür işler çok iyi yanımda 30 kişi çalışıyor. Oğlum Gastronomi bitirdi, oda, kızımda burada çalışıyor. Burası adeta bir yalancı cennet “ dedi.

ÇILDIR ‘A RUS TURİST YAĞDI

Prof. Dr. Yusuf Bayraktar’ın Baltık ve Japon mimarisinden esinlenerek köyüne yaptırdığı  otel tam kapasite dolmuş durumda. Resepsiyonda oturuyorduk, bir gurup  Rus turist, yola çıkmadan önce ülkelerinde internet üzerinde 7 adet odanın ücretini yatırdıklarını söylüyorlar ancak sistemde  bir odanın ücreti yatırılmış gözüküyor. Resepsiyona bakan görevli kızın İngilizcesi iyi olmadığı için anlaşma sağlanamıyor. Otelin sahibi Güven bey, devreye giriyor, o da İngilizce bilmediği için telefonda bilen birini arıyor ve turistlerden birine telefonu uzatıyor sonunda sorun çözülüyor. Turistler memnun, otel sahibi memnun.

GÜNLÜK 600 TL’E YEVMİYE

Azerbaycan ‘dan Ardahan ‘ın Hoçvan  köylerinde tırpan biçmeye gelen mevsimlik işçilerle konuşuyoruz. Günlük yevmiyemiz 600 tl. diyorlar. Eskisi gibi yerli ırgat bulmak neredeyse imkansız herkes kendi işini yapıyor. Bu memlekete bu mevsimde işsiz kimseye rastlamak neredeyse imkansız. İş çok çalışacak kimse yok.  Hükümetin de bölgeye sağladı imkanlar ve destekler her yerde göze çarpıyor. ‘Sen ağa, ben ağa inekleri kim sağa’ refah tabana yayılmış durumda. İl  dışında gelen dilenciler olmasa hayırseverlerin kurban eti verecek kimse yok kente.


22:19, 15.07.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500