Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan’a yapılacak gençlik yatırımları için protokol imzalandı

Ardahan’a yapılacak gençlik yatırımları için protokol imzalandı

 Fotoğraf

Ardahan’a yapılacak dev yatırım için protokol imzalandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan 50 milyonluk  gençlik ve spor yatırımları için protokol imzalandı.
Mehmet AVŞAR-SABAH
Protokol esnasında Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu; Vali Hüseyin Öner, Ardahan Ak Parti milletvekili Orhan Atalay, Ak Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç ve ilçe belediye başkanlarından oluşan Ardahan heyeti bir araya geldi.
Görüşme Bakanlık merkez binada gerçekleştirilirdi, Ardahan’a yapılacak olan 50 milyon lira değerindeki gençlik ve spor yatırımlar kapsamındaki protokol taraflarca  imzalandı.
Şehir buluşmalarının bugün Ardahan ile devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, " Geleneksel şehir buluşmalarımız  bu gün Ardahan ilimizle devam ediyor. Bu protokollerle ülkemizin, illerimizin, ilçelerimizin, milletimizin gücüne güç katmaya devam ediyoruz." dedi.
Dahan önce Ardahan'a verimli bir seyahat gerçekleştirdiklerini belirten Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti; Kasapoğlu, "Geçtiğimiz aylarda Ardahan'ın çok değerli halkıyla bir araya gelmiş, yapımı devam eden tesislerimizi ziyaret etmiştik. Buz pisti tesisimiz hızlı şekilde devam ediyor. 2002'de Ardahan'da hiç spor tesis yokken, bugün 22 gençlik ve spor yatırımı söz konusu. Ardahan'ın yurt kapasitesine baktığımızda 2002 yılında sıfır kapasite varken, bugün 3 yurdumuzda 2 bin 578 kapasiteyle öğrencilerimize hizmet veriliyor. Bu yıl itibarıyla Ardahan'da yedekte hiç öğrencimiz yok. İsteyen tüm öğrencilerimizi yurtlara yerleştirmenin mutluluğunu özellikle hissettiğimi belirtmek isterim.  Bundan sonraki süreçte Ardahan için ne yapabiliriz, onunla ilgili verimli bir toplantı yapmıştık. Bugün de tüm istişarelerimizi bir yatırım protokolü halinde hayata geçireceğiz. Son 19 yılda, AK Parti hareketinin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki vizyonu, kalkınma mücadelesi, tüm illerimizde olduğu gibi Ardahan'ımızda da çok güçlü bir şekilde icraatla, yatırımla ortaya kondu."dedi
AK Parti döneminde Ardahan'a yapılan spor ve gençlik yatırımlarına dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
Ardahan'a kazandırılacak tesislerle ilgili bilgi veren Bakan Kasapoğlu,
Ardahan'a yapılacak gençlik ve spor yatırımları ise şunlardır diyerek sözlerine şöyle devam etti;
"İki adet buz pisti yapımı, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu yapımı, 1 adet 6 kulvarlı sentetik yüzeyli tartan atletizm pisti, 2'li tip soyunma odası, aydınlatması ve 250 seyirci kapasiteli portatif tribün yapımı, mevcut nizami toprak yüzeyli futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülerek, 2'li tip soyunma odası ile 250 seyirci kapasiteli portatif tribün yapımı, 1 adet güreş branşına uygun spor salonu yapımı, 1 adet okul tipi spor salonu yapımı, 1 adet mahalle tipi gençlik merkezi yapımı, 3 adet kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 10 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 10 adet çok amaçlı asfalt üzerine sentetik yüzeyli basketbol sahası yapımı, 1 adet basketbol- voleybol sahası yapımı, 60 adet basketbol potası yapımı, 7 adet spor tesisinin bakım onarımının yapımı."


05:12, 03.11.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500