Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KORONADAN SONRA

KORONADAN SONRA

 Fotoğraf

KORONADAN SONRA

Korona virüs ilk olarak Çin’de çıktığında kimi komplo teoriler hemen devreye girdi. Bunun bir ABD projesi olduğu, bu virüs ile Çin ekonomisini yok olacağı, ABD ‘nin gücüne güç katacağı dilendirildi.

Ancak gidişat bize bunun doğru olmadığını gösterdi. Virüsün laboratuvar ortamında üretildiğine dair hiçbir bulguya rastlanılmadı. Üstelik bu savaşın kazananı da Çin olduğunu görüyoruz.

Tramp ‘ın Meksika sınırına inşa ettiği duvar işe yaradı ama Meksika ‘ya. Meksikalılar “sınırları sıkı tutun ABD ‘liler gelmesin” diye haykırıyor. “ Komşu komşunun külüne muhtaçtır “ atasözümüzü dünya hiç anlamadı.

Tramp ‘ın yaklaşan seçimleri garantilediğine dair bizatihi Demokrat partililer bile itiraf ediyordular. Şu anda ise ABD bu virüsün birinci mağduru konumunda ve Çin’i bile geride bırakarak ilk sırada. Tramp ise ABD halkının gözünde iyice düştü. Bu gün seçim olsa bir kasaba şerifi kadar oy alamaz.

KAR PEŞİNDE KOŞANLAR DEĞİL, SOSYAL DEVLET KAZANACAK

Sovyetler Birliğinin yıkılışıyla iki kutuplu dünyada sadece ABD kalmıştı. İşte asıl zulüm o gün başladı.

Zorba ABD ‘nin başını çektiği Küresel kapitalizm son yılarda iyice zıvanada çıkmıştı. Ancak gözle görülmeyen bir virüs karşısında çaresiz kaldılar.
Başta ABD olmak üzere, Avrupa çaresiz. Türkiye ise süreci başarıyla yönetiyor.
Küresel güçler ve devasa ülkeler paldır küldür dökülmeye başladı. Dünyayı istediği gibi dizayn etmeye çalışan en üsttekiler her şeye kar mantığıyla baktılar. Silahları satılsın diye , Zengin coğrafyaların fakir ve gariban insanlarını birbirine kırdırdılar. İlaç sektörünü elerine geçirip insanları ilaçlarla ölüme sevk ettiler. Bebeklerin cansız bedenleri kıyıya vururken sadece seyrettiler. Bilim adamlarını modern köleler gibi çalıştırdılar.
Neoliberal politikalarla fakir ile zengin arasında ki uçurum iyice açıldı. Zirvedeki adamın gözünde aşağıdaki adam bir sinek gibi gözüktü.

Dünyada bütün bu zulümler olurken, bütün kainatın yaratıcısı ol yüce Allah bir virüs ile dünyanın efendilerine bir mesaj göndererek dur dedi.

Artık bundan sonra kardan önce sosyal devlet kavramı etkili olacak isteselerdi istemeselerde. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Küresel güç konumundaki ülkeler el değiştirecek geriden gelen ülkeler süper güç olacak. Hiç şüphesiz ki Çin ve diğer Asya ülkelerinin yıldızının patlayacağı bir dönem başlıyor olacak.

BİLİM HER ŞEYDEN ÜSTÜN OLACAK

Bu Korona fırtınası dindiğinde insanlar iki ele bilime sarılacaklar. Bütün ilahi dinlerin sahtekar dindarların maskeleri düşecek ve yerine samimi gerçekten Allah’a inanan samimi insanlar alacak. “ İlim Çin’de de olsa alın getirin “ diyen bir peygamberin ümetinin aklını başına alması için bir fırsat dönemi doğacak. Büyük şeytanın hesabının bir hükmü kalmayacak. Allahın hesabı bir kez daha galip gelecek.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, eski aktörler yerini yeni aktörlere bırakacak ve güneş yeniden doğudan doğacak. Daha adil, daha adaletli bir dünya ufukta!
Mehmet Doğu Avşar


04:24, 27.03.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500