Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DSYB Seçimine Günler Kala Bir 'Ardahan Klasiği'

DSYB Seçimine Günler Kala Bir 'Ardahan Klasiği'

 Fotoğraf

14 Mayıs'ta yapılacak olan Damızlık Birliği seçiminde mevcut başkan yunus baydara karşı aday olan 3-4 kişinin ismi geçiyor. Bu 4 adayında mevcut profiline bakıldığında ibrenin yine Yunus Baydar'dan yana olduğu görülüyor. Şimdilik muhalif adayların şanslarının zayıf olduğu gerçeği köylünün Yunus Baydar'a olan sevgisi ortaya koymaktadır. Seçime günler kala bir şey değişir mi? Hiç sanmam.

Ardahan hızlı bir şekilde göç vermekte, göç verirken de kaliteli insan sayısı azalıyor gidenlerin çoğu eğitimli kültürlü daha bir yaşam için gidiyorlar. Onun için Ardahan halkı, STK 'lara, siyasete ve en önemlisi belediye başkanlığına donanımlı, Vizyonlu ve çalışkan birilerini bulmada zorluk çekiyor. Bu vasıflara sahip insanlarımız memleketlerini terk edip gidiyorlar. kalanlar ise çaresiz oldukları için gidecek bir yeri olmayan mecburen kalanlardan oluştuğu için mevcut sivil toplum örgütleri ne aday bulmakta da Ardahan halkı zorlanmaktadır. yunus Baydar'ı Ardahan il başkanıdır aynı zamanda damızlık sığır yetiştiricileri birliği başkanıdır başarılı bir siyasetçi olduğu da gerçektir. Gidenlerin arasında bir tek o kaldı.

Aynı zamanda da başarılı bir Veteriner hekimdir. Geçenlerde kendisiyle sohbet ettik. 'Mehmet ' dedi. " Ben damızlık Birliği için aday olan arkadaşların bu işi hakkıyla yapacaklarını bilsem İnan ki aday olmam. Bende isterim bu bayrağı daha ileriye götürecek donanımlı, vizyonlu ve Çalışkan birisine devretmeyi. Ancak maalesef öyle birileri çıkmadı. İş yine başa düştü yeniden aday olmak zorunda kaldım. Bu memleket sevdası başka bir şeye benzemiyor. Ben Ak Parti il Başkanı olmama rağmen diğer partilere mensup insanlarımızda bana umut bağlamış durumdalar.
Onları da yüz üstü bırakmak bize yakışmaz. Başkaları başka hesap peşinde koşarken biz başladığımız projeleri bitirmek için yeni den aday olmak zorundayız. biz inadına Ardahan'ı güzelleştirmek geliştirmek sizin de bahsettiğiniz 'Ardahan küçük olan da olacak ' projesi hayata geçirmek için yeniden aday olacağız. Kimseyle kısır çekişmeler içine girmeden asil bir rekabetle Mayıs'ın 14 de seçimimizi yapmayı düşünüyoruz" dedi. Peki ne olacak şimdi? Yine de güzel şeyler olacak diye düşünmek için yeni Yunus Baydar'ların önünü açmak için eski Yunus Baydarla yolla devam etmekten başka şansı yoktur hayvan yetiştiricilerimizin. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçiminde Baydar dışında ki aday olanların ortaya koydukları bir projeleri neden yok?neden bir fikirleri yok? Klişeleşmiş aday olma biçiminden başka bir vizyon neden ortaya koyamıyorlar? Biz nasıl kalkınacağız, nasıl gelişeceğiz?

Bütün bu sorularımız bir gün yanıt bulacak mı? Seçimlere az bir zaman kala hep birlikte göreceğiz. Boş heybeyle üyelerin karşısına çıkmanın mükafatı galibiyet değildir elbet! Buda Yunus Baydarın tekrar seçileceğine kesin gözle bakılmaktadır. Yunus Baydar, sadece ünlü bir veteriner yada ünlü bir siyasetçi değil. Aynı zamanda çok geniş bir kesimin gönlünde taht kurmuş,köylülerin, çiftçilerin güvendiği sevdiği bir karakter. Bu yüzden bu adamın tekrar seçileceğini de kesin gözle bakılıyor.

peki neden bu tür insanlarımızın sayısı az neden bu tür insanları Çoğaltamıyoruz aslında bu tüm insanlarımızın sayısı az değil bu tür insanlarımız memleketlerinde duramıyorlar çünkü onlar için bir ortam oluşturulanmıyor onlar hayatını böyle kısır bir memlekette geçirmek istemiyorlar daha iyi bir hayat için daha gelişmiş büyük memleketlere göç etmekteler Ardahan dünyanın en güzel en rahat en stratejik bir konuma sahip bir yerdir. Ne var ki insanlarımız doğup büyüdükleri Toprakları geliştirmek yerine memleketi terk ediyorlar. ilkokuldan beri eğitimle bu konular işlenmelidir. köy enstitüleri yeniden açılmalı. yeniden Çiftçiler eğitilmeli, yetiştirilmeli yeniden toprağa dönülmeli toprak anaya yeniden sarılmalıyız. İlk insandan beri geçerliliğini hiç kaybetmeyen bir sektör var o sektör tarım sektörüdür tarım sektörü dünya var oldukça da geçerliliğini hep sürdürecektir zira insan oğlunun temel ihtiyacı gıdadır. Bu nedenle tarım ve hayvancılık alanında büyük bir potansiyele sahip olan Ardahan hep ihmal edilmiş olsa da, yine de o hep vefalı bir yar gibi cömert olmuştur. Vefalı çocuklar doğurmuş, sayıları az olsa da, onlar sayesinde ayakta durmuştur. Mehmet Doğu Avşar


03:11, 05.05.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500