Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÖLE’NİN FARKEDİLMEMİŞ DEHASI SUCİ

GÖLE’NİN FARKEDİLMEMİŞ DEHASI SUCİ

 Fotoğraf

Aynı zamanda Şair, Yazar ve Gazetecilik yönüde bulunan sucinin bazı eserleri şunlardır; İlk insana ait taş heykel, Kars’ta camiye çevrilen eski Kazak kilisesinin rolyefi, eski uyguygarlıklara ait önemli bir tablonun rolefi,  bunlardan bazıları.

Dünyadaki siyasal ve sosyal gelişmelden de rahatsız olan suci ekolojik ve ekonomik alanlar lada duyarsız kalmamış bununla ilgili projeler yapmaktadır. İdoli bütün dünyayı birleştirip tek kutuptan yönetilmesini sağlamak.
En önemli projesi ‘Evrensel ve Ulusal Umut Projesi’

Ozan Umut Sucu Kimdir
HAYATI (1956)
25 Mart 1956 yılında eski il Kars şimdki il Ardahanın Göle ilçesinin eski adı Abur yeni adı Dengeli köyünde dünyaya geldim. İlkokulu ayni köyde bitirdim bir ablam üç kız kardeşim ve ben beş kardeşiz.Babamı 14 yaşındayken kaybettim yani 1969 uzda madi sıkıntılar yüzünden okuyamadım 14 yaşında saz çalıp şiir yazmaya başladım orta okulu ve liseyi dışardan bitirdim.Keskin bir zekaya sahip olduğumda merak etiyim her konuyu kısa sürede çözdüm ve öğrendim. Evliyim üç erkek çocuğum vardır. Kendi çapımda Almanca Rusça Arapçayı pratikten çözdum ve öğrendim.Bir çok yerel gazete ve dergilerde makalelerim ve şiirlerim yayınlandı.Kendime has uslup ve yorumumla edabiyata yeni bir çığır aştım.TV 1de iki ekonomik ekolojik evrensel içeriki iki belgesel yayımladım.Bir kaymakam bir ozan adlı bir şiir kitabim yayımlandı kendim entelektüel idalist bir insanım tele patı fizyonomi ilmi beden dili ilmi gizli ilimler astıroloji tabıat ve doğa olayları deklemleri ve felsefe yazı ve beceri leri tercübeleri gibi.Halen Ardahanın Göle ilçesinde oturmaktayim.

ESERLERİ
Ardahan ve yoresi türkü folklorunun araştirma. hat sanaatı ustası.bakır ve metal işleme ustası resim heykel mermer ve taş üzeri kabartma ve oyma sannat ustası mimar ve muhendislik sanaatı teorik olmayan tercübe ve algılma uslubu pröje üçüncü dünya düzeni tez anlamında kimyasal bitkisel biyöloji tedavı tercübebesi.doğa ve insan deklemi.Ayrıca evrensel ve ulusal umut pröjesi kapsamında geniş çaplı bir pröje çalışması içindeyim. Ayrıntılarını sıralıyorum evrensel nufus planlaması. sera gazı salınımı arz ve talep konumu sınırların kalması ekolojik kirlilikle mucadela evrensel paylaşım evrensel dil ve para eşit paylaşim askeri harcamaların sıfıra indirilmesi dünya nimetlerinin ortak paylaşımi.dünyanın her ferdine eş iş aş barınma eşit ve sosyal paylaşım dinlerin serbest olması petrol kimya biyolojik radyosiyon ses elktro kirliiyin iptalı yerine temiz enerji örneyin güneş ruzgar termal su oksijen enerjilerinin alması genetik gıda hormon naylon çimento ve benzerı doğaya ve canlıya zarar veren madelerin yer küreden yok edilmesi barışçı olsa bile nükler enerjinin kulanılmaması tabıatın kendini yenileyip eski doğalığı haline gelmesi için bütün imkanların kulanılması ağaçlandırılma temiz su kaynaklarının korunması bitki ve hayvan türlerinin korunması bütün dünya devletleri bu pröjeye destek v ermesi sağlanmalı daha sayamadığım nice sorunlar evrensel boyuta deyerlendırme. Dünyayı kurtaran tek çözüm Evrensel ve uluslar umut pröjesi içinde olup bu pröjenin fikir babası mimarı Ozan Umut sucidir.
Ardahanın köylerini anlatam.
Altmış bir köy vardır yol olur gider.
Hünerleri çoktur şiirle anam.
Hoş görü sevgisi bol olur gider.

Açıkyazı minaresi süslenir.
Ağzıpekte davul zurna seslenir.
Akyakay sa bal kaymakla beslenir.
Dağ taş kekik kokar al olur gider.

Alagözde süleymanlar cabaklar.
Bağdaşen yaylada gül kelik koklar.
Edegülde kara kadı nam haklar.
Kahramanlık ünü bol olur gider.

Hasköy oğuz avşar diyarı.
Tepeler köyünün ormandır yanı.
Ölçek halkı mutlu eder insanı.
Sohpeti güzeldir bal olur gider.

Ardıçdere bir yamaca kurulmuş.
Yukarı kurtoğlu göçe sürülmüş.
Yanlızçamda festivaler görülmüş.
    Şener YILMAZ-DOĞU GÜNEŞİ


04:07, 29.07.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500