Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Milletvekili Serkan Bayram Papa ile bir araya geldi

Milletvekili Serkan Bayram Papa ile bir araya geldi

 Fotoğraf

Milletvekili Serkan Bayram Papa ile bir araya geldi

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram,
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Sn. Pontifex ile bir araya geldi. Milletvekili Bayram Papa’ya,”Barış içinde daha adil ve engelsiz bir dünya istiyoruz.” dedi.

Mehmet Avşar


Ülkemizde ve tüm dünyada büyük ilgi gören ‘ Buğday Tanesi’ adlı eserinin sinemaya uyarlanmasıyla  da kendisinden sık sık söz ettiren milletvekili Avukat Serkan Bayram,
Vatikan'da Papa Pope Francis ile bir araya gelerek ‘Buğday Tanesi ‘isimli kitabını hediye etti

Daha bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini anlatan "Buğday Tanesi" filmi,  hem ülkemizde, hem de tüm dünyada büyük ilgi gördü.


Avrupa Parlamentosundan sağlanan kaynak ve hibelerle, 81 ilde engelli rehabilitasyon ve yaşam merkezleri projesini hayata geçireceklerini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram,  SABAH ‘a konuştu;
Milletvekili Bayram,”Vatikan'da Papa ile bir araya geldik, adil ve engelsiz bir dünya için.


Engelli ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızın elinden tutmak için Buğday Tanesi Vakfını kurduk. Dünyada engelli 1,5 milyar doğal üyemiz var, Hep beraber onlara hizmet edeceğiz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile "Buğday Tanesi Engelsiz Yaşam Köyü"nü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ise "Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi"ni hayata geçirdik. Burada 6 Şubat depremlerinde engelli kalan 12 bin kardeşimizin ortezini, protezini yapmaya başladık. Gazze'den gelen engelli kardeşlerimizin de protezlerini yapıyoruz."


GAZZE’DE AYAĞINI BACAĞINI KAYBEDEN KAMERAMAN ŞEHADE ‘YE YARDIM

Milletvekili Bayram, İsrail ordusunun saldırısında yaralanarak sağ bacağını kaybeden TRT Arapça kameramanı Sami Şehade ile de bağlantıya geçecekleri belirterek yardımcı olacaklarlarını anlattı.


Vatikan'da dün, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile bir araya geldim. Türk halkının dünyada savaşların ve Gazze'de akan kanın durması noktasındaki çağrısını ilettik.

Avrupa Ekonomik Senatosu fahri senatörlüğüne layık görüldüm. Ülkem adına Avrupa Parlamentosuna teşekkür ediyorum. Verecekleri kaynaklarla, hibelerle hayalim olan 81 ilimizde engelli rehabilitasyonu ve yaşlı yaşam merkezini hayata geçirerek insanlığa hizmet edeceğim." dedi.


15:16, 05.05.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500