Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan'ın 4 köyünün iadesi üzerine bir anlaşmaya varıldı

Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan'ın 4 köyünün iadesi üzerine bir anlaşmaya varıldı

 Fotoğraf

Ermenistan'ın  işgal ettiği Azerbaycan'ın 4 köyünün iadesi üzerine bir anlaşmaya varıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in diplomasisi sayesinde Ermenistan İşgali altındaki dört köy iade edildi.




Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda işgal ettiği 4 köyün Azerbaycan'a iadesini kabul etti.


Azerbaycan  ile Ermenistan arasındaki Devlet Sınırının Sınırlandırılması Devlet Komisyonu ile Ermenistan  ile Azerbaycan arasındaki Devlet Sınırının Sınırlandırılması ve Sınır Güvenliği Komisyonu'nun 8. toplantısında bir anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Böylece sınırlandırma sürecinin ilk aşamasında taraflar, Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından  sınır hattının ayrı bölümlerinin yasal olarak hak sahibi devletler arası sınıra uygun olarak Baganis (ER) - Baganis Ayrym (AR), Voskepar (ER) - Aşağı Eskipara (AR), ö, Kirants (ER), – Kheyrimli (AR) ve Berkaber (ER) - Kızılhacili (AR) yerleşim birimleri arasında doğrudan geçmeyi kabul etti.

Sınır çizgisinin bu bölümlerinin tanımlayıcı koordinatlarının, yerdeki jeodezik ölçümlere dayanan şartname dikkate alınarak hazırlanması ve bunun 15 Mayıs 2024 tarihine kadar ilgili Protokol-açıklaması ile taraflar arasında belgelenmesi ve kararlaştırılması ve imzalanması gerektiğine karar verildi.


23:50, 19.04.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500