Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Baharı müjdeleyen leylekler yuvalarına döndü

Baharı müjdeleyen leylekler yuvalarına döndü

 Fotoğraf

Baharı müjdeleyen leylekler yuvalarına döndü

Leylekler Ardahan'daki yuvalarına gelmeye başladı.
Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, havaların ısınmasıyla birlikte Ardahan'da elektrik direklerindeki yuvalarına dönmeye başladı.

Mehmet Avşar

Ekolojik sistemin masum varlıkları olarak halk arasında kabul gören  leylekler, her sene olduğu gibi göç ettikleri yerlerde ilkbaharla birlikte Ardahan’a gelmeye başladı.


Yaz mevsiminde özellikle elektrik direkleri ile bina çatılarına yaptıkları yuvalara dönen leylekler, sonbahara kadar yaşamlarını sürdürüp tekrar sıcak memleketlere dönecekler.
Ardahan ‘ın Göle İlçesine bağlı Dedeşen köyünde ki bir elektrik direğinde görüntülenen leylekler görsel güzelik oluşturdu.

Bu aylarda hemen hemen Ardahan il genelinin tümünde bu manzaralara şahit olduklarını belirten Süleyman Bediroğlu,” Leylekler kuş türünün güvercinler gibi en masum ve zararsız hayvanlarıdır. Onlar geldiğinde bizde bir sevinç oluşuyor. Zira anlıyoruz ki yerde hala kar  olsada  artık bahar gelmiştir. “ dedi. 


14:15, 12.03.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500