Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Belediye Başkan Adayı Halil Kaçar, Projelerini açıkladı

Belediye Başkan Adayı Halil Kaçar, Projelerini açıkladı

 Fotoğraf

Belediye Başkan Adayı Halil Kaçar, Projelerini açıkladı

Ardahan DEVA Partisi belediye başkan adayı Halil Kaçar, ses getiren projelerle seçmenin karşısına çıktı.


Yaklaşan yerel seçimlerde Deva partisinde belediye başkan adayı olan, eğitimci Halil Kaçar, mevcut belediye başkanı Faruk Demir ‘in tam aksine alçakgönüllüğü ve samimi tavırları ile gönüllerde taht kurdu. Seçilmesi durumunda kararları halkla istişare ederek alacaklarını dile getiren Kaçar, Doğu Güneşi Haber Ajansına konuştu.

Kaçar,”Halkımız 31 Mart ‘a bize yetkiyi verdiğinde Allah ‘ın izniyle şu projeleri hayata geçireceğiz;

Önceliğimiz istihdam olacak. Bunun için su paketleme fabrikası, ayran fabrikası, bims fabrikası, kum, Çakır ve doğal taş kesme işletmesi, entegre modeller mobilya fabrikasını açacağız.

Ardından alt yapı projelerine ağırlık vereceğiz. Bunlar;
Altyapı yenilemesi projesi, bütün ara arterlerin doğal taş ile döşenmesi projesi, engelli kaldırımlarının yapılması projesi, temiz su boruların yenilenmesi projesi Ardahanımızın ihtiyacı olan acil işlerin başında geliyor. Bunu hayata geçireceğiz.

SOSYAL ALAN PROJELERİ

Bizim ilimizde tespit ettiğimiz sorunların başında göç sorunu geliyor. Bunun nedenlerinden biri de sosyal faaliyetlerin olmayışı bunun için gençlere ücretsiz internet sağlayacağız, evde yaşlı bakım birimlerini oluşturacağız, öğrencilerin burs ve yurt sorunlarını çözeceğiz, belediye kültür ve sinema salonları açacağız, sanatsal faaliyetleri daha verimli ve ulaşılabilir olması ilimizdeki aşıklık geleneğini yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için aşıklar evi projesi yapacağız.

İMAR PROJELERİ

Elimizdeki imar uygulamalarının vatandaşın lehine hızlı bir şekilde sonuçlanması için belediye Başkanlığı bünyesinde ayrı bir birim kurulması, ilimizde yatırım yapacak iş insanlarına proje desteğini verecek birimler oluşturacağız.

ULAŞIM PROJELERİ

Ulaşım ilimizin kanayan yarası, bunu çözmek için, öğrencilere ve  yaşlılara ulaşım desteği sağlayacağız, ilimizdeki toplu taşıma araçları park ve duraklarının tek tip yapı haline getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, şehir içi dolmuşlar hareket saatlerinin düzenli bir biçimde planlanması ve koordinasyonu yapılması ulaşımla ilgili hedeflerimiz arasındadır.

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELER

Çağımızın gereksinimlerinden biri olan yenilenebilir enerjiyi hayata geçirmek için projeler yapacağız.

Çağımızın en büyük sorunları arasında yer alan ve enerji tüketiminde  tabiat dengesini bozan çalışmalar yerine yenilebilir enerji verimli üzerine geliştirerek GES ve bio gazla ilgili ciddi çalışmaların yapılması hedeflerimizin  arasında. Hayvancılığın temel kaynaklarından olduğu bölgemizde hayvan gübresi değerlendirilerek bio gaza dönüştürülmesi noktasında projeleri hayata geçireceğiz. İnşallah “ dedi. 


07:23, 23.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500