Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Göle’de geleceğin aşçıları yarıştı

Göle’de geleceğin aşçıları yarıştı

 Fotoğraf


Göle’de geleceğin aşçıları yarıştı

Ardahan’ın Göle ilçesinde Feride Karabacak Mesleki Teknik Anadolu  Lisesi ‘nde ‘ Genç   Şefler Yarışıyor’  etkinliği düzenlendi.  5 grup halinde yapılan yarışmada öğrenciler staj yaptıkları işletmeleri temsil etti.

Mehmet Avşar/ SABAH


Etkinlik kapsamında  5 lisenin 12.sınıf öğrencileri yarıştı.  Yarışmada menü olarak domates çorbası, piliç Topkapı, patates püresi, şekerpare yapıldı.


Konuyla ilgili SABAH ‘a konuşan Göle Milli Eğitim Müdürü Süleyman Bedir, şunları söyledi;

“Bedirhan Bey İHL, Eyüp Sabri Çarmıklı ADL, Feride Karabacak MTAL Uygulama oteli, Nilüfer Göle Sosyal Bilimler Lisesi, Nurettin Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi kurumlarımızın pansiyonlarında işletme beceri eğitimi dersi alarak gerek teori olarak gerek uygulama olarak öğrencilerin gelişimine katkı sağlandı.
Yarışma 5 grup halinde öğrencilerle yapıldı. Her grup staj yaptıkları işletmeleri temsil etti. 1. gurup Bedirhan Bey İHL stajyer öğrenciler: Arda can Gültekin, Sevda Gül, Kadir İrik. 2.grup Eyüp Sabri Çarmıklı ADL stajyer öğrenciler: Yaren Karakaş, Zeynep Dursunoğlu, Yasin Baysal.
3.grup Feride Karabacak Uygulama Oteli stajyer öğrenciler: Zarife Şeker, Gökdeniz Tural.
4.grup Nilüfer Göle Sosyal Bilimler stajyer öğrenciler: Elifnur Genç, Tuğçe Akyıldırım, Ceren Öztürk.
5.grup  ise Nurettin Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi stajyer öğrenciler Sinem Gözel, İrem Karakuş  ve Yusuf Mustafaoğlu
Stajyer öğrencilerimizin katılımıyla yarışma gerçekleşmiştir.” dedi.



Hijyen ve Sanitasyon kurallarına uygun olarak gerekli tedbirler alındıktan sonra  öğrenciler kılık kıyafetleri usulüne uygun şekilde giydi.  Sonrasında yarışma süresi bir saat olarak planlandı. Yarışma sürecinde öğrencilerin genel durumları dikkate alınarak kontroller sağlandı.  Öğrenciler yemekleri yaptıktan sonra ise sunumlara geçildi.

Genç şefler tarafından servisler tek grup halinde yapıldıktan sonra ise jüriler tarafından değerlendirilip puanlandı.



 


15:10, 18.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500