Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » VALi HAYRETTİN ÇİÇEK ARDAHAN İÇİN BİR ŞANS

VALi HAYRETTİN ÇİÇEK ARDAHAN İÇİN BİR ŞANS

VALi HAYRETTİN ÇİÇEK ARDAHAN İÇİN BİR ŞANS

Mehmet Avşar/ SABAH

Ardahanımıza Vali  Seyfettin Azizoğlu’n dan sonra ilk kez , ‘işte devlet adamı böyle olur’ dedirtecek bir  Vali Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atandı. Ardahanımıza hayırlı uğurlu olsun.

Vali Hayrettin Çiçek, Ardahana Vali olarak atandığı günden beri gözle görülür değişiklikler oldu. Bunu hissediyoruz. Bürokrasi daha iyi çalışıyor, devlet kurumları işlerini daha titizlikle ve disiplin içinde yaptıklarına şahit oluyoruz. İki gün önce Göle ilçemizdeydim, Milli Eğitim ilçe Müdürü Süleyman Bedir beyi ziyaret ettim, sohbet esnasında vali  beyin ismi geçti  Göle’nin bir köyünde öğrenci az olduğu için Milli  Eğitim Bakanlığının bu yıl başlatmış olduğu okul sonrası kurs programına alınmamış. Bu durumu öğrenen vali bey “bu eşitlik ilkesine aykırıdır, bu çocuklar, diğer arkadaşları gibi o kursa gidecek “ diyerek öğrenciler için araç tahsis ettirmiş, çocuklar için çok önemli    olan bu kurslara katılmaları sağlanmış.


Vali bey, dershanelere  gidemeyen öğrencilerin maddi durumundan dolayı eğitimde mahrum kalmamaları gerektiğini ve  ilin mülkü amiri olarak elinden gelen adaleti sağlayacağını ilk atandığında ziyaretine gittiğimde öğrenmiş ve çok umutlanmıştım. O gün  müdür beyden bunu öğrendiğimden kendi içimde helal olsun, dedim.  Sayın Valimize bu umudumu boşa çıkarmadığı için her ne kadar İstanbul ‘da çalışsamda memleketim Ardahan için çok teşekkür ediyorum.

Gerçi  Vali beyin kaymakamlık yaptığı  ilçelerde de , hem yaşantısıyla hem de çalışkanlığıyla idealist bir devlet adamı olduğunu  duymuştum. Açıkçası ben bu doğrultuda Sayın Vali Hayrettin Çiçek ‘in Ardahan için bir şans olduğuna inanıyorum , henüz yolun başında olmasına rağmen güzel haberler alıyoruz. İnşallah Ardahan ‘da ki valilik ömrü de uzun olur. Bundan sonra Ardahanımıza yapacağı çok kıymetli katkılara ben şahsen kefilim diyebilirim.


17:20, 14.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500