Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Beyaz bir gelecek için bir kalem!

Beyaz bir gelecek için bir kalem!

 Fotoğraf


Beyaz bir gelecek için bir kalem!

“Gazeteci tarafsız olur” diyeni çok duydum. Ancak tarafsız nasıl olur? Onu bilemedim. Yani doğru tarafta olmayıp ortada mı olalım. Biz ne diyelim mi? Mesela İsrail mazlum Filistinlileri katlederken ben tarafsız gazeteciyim mi diyelim? Yani robot olalım, tarafız olalım öyle mi?

Ben mesleğe başladığımda hep doğru ve güzel tarafı seçtim, kendimce. Gazetecilik faaliyeti sırasında yaşadığım ve yurt edindiğimiz bu güzel ülkenin menfaatlerini kollayıp, gözetledim. Bazen devletim ve halkım zarar görmesin diye olayların üstüne bazıları gibi benzin dökmek yerine su dökmeyi tercih ettim.

Bu mesleği seçtiğimde üniversitenin gazetecilik bölümünü okudum kendimi geliştirdim. Zira işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Doğrusu bu çünkü.

İsterdim ki devlet gazeteciliği de okulunu okuyanlara müsaade etsin, tıpkı eczacılık diploması olmayan nasıl eczane açamıyorsa, veteriner hekim diploması olmayan nasıl ki veteriner kliniği açamıyorlarsa gazeteci olmaya da gazete açmasın bunun bir kriteri olsun.  Adam ilkokul mezunu sırf resmiyette filan gazetede muhabir gösterildi diye sarı basın kartı alıyor. Resmiyete gazete çalışıyor ama başka bir ilde fabrika da çalışıyor. Buna bir düzenleme getirimesi lazım. Basın İlan Kurumu bunu biliyor ama keyifleri yerinde kurcalamak istemiyorlar. Gazetelerde alacakları paya bakarlar. Yoksa binlerce iletişim fakültesi mezunu işsizmiş onların umrunda değil.

PARAYLA İŞİM HİÇBİR ZAMAN OLMADI

Maddi menfaat üzerine kurulmuş ilişkiler de uzak durdum hep, hiçbir zaman taraf değiştirmedim, parayla işim olmadı. Benim tarafım dün ne ise bu gün de aynı ve yarın da aynı olacak. Bazıları gibi olmadım.

Güzel bir gelecek için kalemimin mürekkebi beyaz kağıda öyle dokundu.

M. Ar Avşar 


21:52, 12.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500