Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » AK Parti Göle Başkan Adayı Şanlıtürk, projelerini açıkladı

AK Parti Göle Başkan Adayı Şanlıtürk, projelerini açıkladı

 Fotoğraf

AK Parti Göle Başkan Adayı Şanlıtürk,  projelerini açıkladı

Ardahan eski AK Parti İl Başkanı ve Göle Belediye Başkan aday adayı Mutlu Şanlıtürk’ün kamuoyuna açıkladığı projeleri büyük ses getirdi.  Şanlıtürk, Su  Şişeleme  ve  Paketlemeden, Et İşleme  Entegre Tesisine kadar 17 proje ile seçmenin karşısına çıktı.

Mehmet Avşar

Ardahan’ın Göle İlçesinde AK Parti den belediye başkanı aday adayı olan eski AK Parti İl Başkanı ve Mali Müşavir Mutlu Şanlıtürk, projelerini kamuoyuna duyurdu.  Halktan büyük heyecan yaratan projelerin hayata geçirilmesi durumunda  büyük şehirlere göç veren ilçenin göç sorunun çözülmesi hedefleniliyor.

SABAH ‘a açıklamalardan bulunan Şanlıtürk, Projelerini  17 madde halinde şöyle açıkladı.

KURUMSAL YAPI DEĞİŞİKLİKLER

Göre belediye başkanlığının kurumsal yapısını daha etkin ve verimli hale getirmeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla müdürlüklerde yeniden yapılandırma yapmayı düşünüyoruz. Bunlar muhasebe ve mali iyileştirmeler, insan kaynakları müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü, park ve bahçeler müdürlüğü, imar ve şehircilik müdürlüğü, mali hizmetler müdürlüğü, etüt proje müdürlüğü olacaktır.

WHATSAAP İHBAR HATTI

Göre belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek için WhatsApp ihbar hattını hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız Göle Belediyesi ile ilgili istek, talep ve şikayetlerini her an her yerde görsel veya yazılı olarak iletebilecekler. 7:24 hizmet veren bu hattı kullanarak insanlarımız ihtiyaclarını anında bildirebilecekler . İlçemizin gelişim ve değişiminde sadece belediyenin değil, halkımızın da katılımını ön planda tutacağız.

SOKAK HAYVANLARI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Sokak hayvanları, toplumumuzun birer parçasıdır ve onlara karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz, onların yaşam koşullarını iyileştirmek ve daha iyi bir hayat sunmak için kararlıyız. Bu amaçla Göle Belediyesi Sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezine kurma sözü verdik bunu yapacağız.

GÖLE BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI

Göle belediye başkanı olarak ilçemizin ekmek ihtiyacına uygun fiyatlar lezzetli ve sağlıklı bir şekilde karşılamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Belediyemiz adına kurulacak şirket ile ekmek üretimini başlatarak her mahalleye ve işlek caddeleri ekmek satış büfeleri açmayı planlıyoruz. Bu büfeleri işletmek için genç girişimci kadınlara kadın kooperatifleri ve üyeleri aracılığıyla iş yeri açma imkanı sunacağız . Bununla hem sağlıklı ekmek üretimini amaçlıyoruz hem de istihdama olanaklar sağlayacağız.

GÖLE BELEDİYESİ ŞU  ŞİŞELEME VE PAKETLEME TESİSİ

Göre ilçemizin zengin su kaynaklarıyla çevrili olması, bize büyük bir fırsat sünüyor. Bu fırsatı değerlendirmek ve ilçemize katma değer sağlamak amacıyla Göle  Belediyesi olarak önemli bir yatırım projesini hayata geçirmeye karar verdik. Su şişeleme ve paketleme tesisi projemiz hem içme suyu ihtiyacımızı karşılamak hem de istihdam yaratmak amacıyla tasarlanmıştır . İlçemize en yakın su paketleme tesisi 200 km uzaklıkta olup bu paket suların maliyetlerini artmaktadır. Su şişeleme paketleme tesisi kurarak üretilen suları çevre illere pazarlamayı planlıyoruz böylece belediyemize önemli bir gelir kaynağı sağlanacaktır , bu projemizi de yine SERKA kalkınma ajansı aracılığıyla yapacağımız dan belediyemize ayrıca bir yük olmayacaktır.

GÖLE BELEDİYESİ İŞLEME  VE ENTEGRE TESİSİ

Göle ilçemizde belediyemize ait bir mezbaha bulunmamaktadır. Mezbaha ve et işleme tesislerini içinde barındıran bir tesis kurmayı amaçlıyoruz. Kurulacak tesisin yenilikçi ve modern bir yapıda olması hedefledik. Yatırım temelde et işleme tesisi üzerinde tasarlanmıştır. Tesiste taze değerli kırmızı et çeşitleri, taze kıyma, kavurma ve sucuk ürünleri işlenmiş olarak  üretilecek, bu projeyle de bölgemize önemli katkılarımız olacaktır. “ dedi.

Şanlıtürk,  açıklamasının devamında , şehir içi dolmuş hattı, kadın girişim Koparatife, sosyal tesisler, şehirlerarası otobüs Terminali, yöresel ürünler pazarı, merkez cami önü meydan projesi, Oltu ve kas caddeleri prestij cadde düzenlemesi Projesi, beton santrali ve Conka Sör tesisi iletimi Projesi, bahçe istinat duvarları düzenleme Projesi, Çevre yolu kenarı peyzaj düzenlemesi Projesi, hep işlemi, hayvancılığın şehir merkezinin dışına çıkarılması Projeleriyle Göle’nin çehresinin değişeceği, göç veren bir ilçeden , göç alan bir ilçeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.


22:14, 11.01.2024


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500