Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Müslüman azınlıkların sorunları masaya yatırıldı

Müslüman azınlıkların sorunları masaya yatırıldı

 Fotoğraf

Müslüman azınlıkların sorunları masaya yatırıldı
Mehmet AVŞAR
Mehmet AVŞAR
Müslüman azınlıkların sorunları masaya yatırıldı
ABONE OL
İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği adına Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslüman azınlıklar ve toplulukların sorunlarının tartışıldığı toplantı Almanya’da yapıldı. Bir haftalık saha taramasında farklı coğrafyalardan çok sayıda kişi, sivil toplum kuruluşları ve Alman makamları ile önemli görüşmeler yapıldı.
İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslümanların sorunlarını tartışmak için Almanya'da bir panel düzenlendi. Panel sonrası SABAH'a konuşan Ardahan Milletvekili Orhan Atalay bu tür toplantıların Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyledi.



İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Başkanı Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay konuyla ilgili SABAH 'a yaptığı açıklamada ," İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği adına Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslüman azınlıklar ve toplulukların sorunlarını araştırmak üzere ilk saha çalışmamızı Almanya'da gerçekleştirdik. Bir haftalık saha taramasında farklı coğrafyalardan çok sayıda kişi, sivil toplum kuruluşları ve Alman makamları ile önemli görüşmeler yaptık.



Bu ziyaretlerimizde bize yardımcı olan Berlin Büyükelçimiz, Berlin Federal Meclisi İçişler Komisyonu milletvekilleri, Berlin STK temsilcileri, Dortmund Eyalet Meclisi Uyum Komisyonu milletvekilleri, Berlin, Essen, Düsseldorf ve Köln Başkonsolosları, DİTİP Bölge Başkanları, Milli Görüş Başkanı, Arnavut İslami Kültür Merkez Başkanı, Din, Eğitim ve Aile ataşeleri, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı, İslami Cemaatler Başkanı, Uyum Meclisi Üyeleri, Dortmund Dernekler Platformu Başkanı, Dortmund Müslümanlar Birliği Başkanı, Duisburg Posof Dernek Başkanı, Hak Partisi Başkanı, Müslüman Kadınlar Karşılaşma ve Eğitim Merkezi Başkanı, Neo-Naziler tarafından katletilen Kubaşık Ailesi ile mezarlıkları tahrip edilen aileler başta olmak üzere herkese şahsım ve heyetim adına teşekkür ederim. Tüm farklılıklarımızla birlikte var olmak beraberce yaşamak elbette ki mümkündür." dedi


19:32, 14.09.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500