Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MATEMATİĞİN GÜCÜ ADINA

MATEMATİĞİN GÜCÜ ADINA

 Fotoğraf

MATEMATİĞİN GÜCÜ ADINA
MEHMET AVŞAR
Matematiğin sadece sayılardan ibaret olmadığını bir kere iyice bilmemiz lazım. Hayat deklemlerden ibarettir , denklemleri çözme kabiliyetimiz olduğu sürece hayatın sanıldığı kadar da zor olmadığını görebiliriz.  Ancak farkında olmayanlar için hayat gerçekten zor.
Matematik hayatın her alanında var, birisiyle sohbet ederken, yolda yürürken ve de düşünürken matematiğin gizemli dünyasında sörf yaptığımızı bilmemiz gerekir. Bir gün peygamber efendimize bir adam gelmiş ona çok günahkar olduğunu, sürekli yalan söylediğini hırsızlık yaptığını gayrimeşru ne kadar kötü davranış varsa hepsinin içinde olduğunu bu kötülük girdabında bir türlü çıkamadığını söyler ve peygamber efendimiz den bu konuda yardım ister.  Peygamber efendimiz :
-“Bu söylediklerin hepsini yapabilirsin “demiş ,
-ancak öncelikle bana söz vermelisin senden bir tek şey yapmamanı istiyorum bir tek ondan uzak durmanı istiyorum’ der. 
Adam çok şaşırmış neymiş o ya Resulullah !
Peygamber efendimiz;
“yalan “diyor
-bir daha asla ne olursa olsun yalan konuşmayacaksın , adam bundan kolay ne var ki.
-Bu kadar kötülüğün içinde kaybolmuşken, bu kadar kötü davranışın içinde sadece yalanını çıkarıp almanıza şaşırdım ve size söz bir daha asla yalan söylemiyeceğim.
Arada belli bir zaman geçtikten sonra adam Resulullah’ın huzuruna gelir
Adam: ya Resulullah, dediğinizi yaptım asla yalan konuşmadım ancak bana ne oldu bilmiyorum , bütün kötülüklerden arındım,  o diğer kötü davranışların hiçbirini artık yapmıyorum evet demiş Allahın Resulü çünkü bütün kötülüklerin anası yalandır da ondan yalan söylemediğin sürece Tanrı’nın en sevgili kulu sensin hiçbir zaman günah işlemez. Evet işte bu bir matematiktir 2x2= 4 kadar bir gerçektir.
Düşünen ve sorgulayan bir toplu matematiği keşfetmiş demektir.  Matematiği hayatında çıkartan toplumlar ise ömürleri boyunca güdülmeyi hak etmişlerdir.
Bir birey matematiksel düşünse bir dolandırıcının ağına hayata düşmez. Zira matematik asla yanılmaz.
Örneğin kendini polis, savcı olarak tanıtıp sizi kurtarmak için telefondan arayarak sizden para isteyen birilerinin tuzağına  düşmemek için bu durumu matematiksel bir denklem ile çözebilirsiniz ve asla bu tuzağa düşmezsiniz.
Devlet görevlisinin de  kanun dışına çıkma ihtimali var, ancak böyle bir şey yapması mümkün değil.
Dolayısıyla sizinle temasa geçen her kimse bir devlet görevlisi olamaz. Matematiksel olarak mümkün değildir.  Zaten böyle bir yanlışın içinde bir doğruda çıkmaz.
Bir çoğumuz okuldayken matematik dersinden hep nefret etmişizdir hatta birbirinize hep şu soruyu sormuşuz matematik ne işe yarıyor ki ? evet matematik çok işe yarıyor matematik hayatın her alanında vardır.
Dünyadaki bütün başarılı insanların hayatında matematik en zirvededir, sizlere güzel matematiksel günler geçirmeniz dileğiyle , hoşçakalın


20:23, 25.08.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500