Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Türkgözü Sınır Kapısı modernize çalışmaları devam ediyor

Türkgözü Sınır Kapısı modernize çalışmaları devam ediyor

 Fotoğraf

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Ardahan'nın Posof ilçesinde bulunan Türkiye ile Gürcistan arasındaki Türkgözü Sınır Kapısı'nın modernize edilmesi için çalışmalar titizlikle sürüyor.
Ardahan Posof Türkgözü Sınır Kapısı'nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü (GTİ) tarafından kapının yeniden modernizasyonu çerçevesinde başlatılan çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Ardahan Valisi Hüseyin Öner; projenin 2 ay içerisinde tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.



SABAH'a konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Türkgözü Sınır Kapısı'nın, Gürcistan üzerinden Orta Asya ve Kafkaslara açılan önemli bir kapı olduğunu belirterek; "Türkgözü Sınır Kapısı ülkemizin Kafkaslara ve uzak doğu ülkelerine açılan önemli bir sınır ticaret kapısıdır. Modernizasyonu zaruri hale gelmişti bu açıdan geçtiğimiz yıllarda yapılan proje ve ihale aşamasının ardından kapının yenilenmesi için inşaat çalışmaları başladı ve şuan devam ediyor. 2 ay gibi kısa bir süre içinde hizmete girecektir." dedi.

İnşaatın büyük bir kısmının yapıldığını kaydeden Vali Öner; "Tamamlandığında hem vatandaşlarımıza, hem dışarıdan ülkemize gelecek olan turistlere daha iyi ve daha kaliteli hizmet verecektir. Aynı zamanda Ülkemizin ticari faaliyetlerden elde ettiği katma değerini arttıracaktır." şeklinde konuştu.


14:25, 20.08.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500