Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » At suratlı bir kadının zor hayatı

At suratlı bir kadının zor hayatı

 Fotoğraf

Grace McDaniels, 1888'de ABD'nin Iowa eyaletinde sıradan bir işçi ailesinde bir çiftlikte doğdu. Erken çocukluk döneminde, gelecekteki “katır yüzlü kadın”, biraz sonra konuşmaya başlaması dışında akranlarından farklı değildi. Tek dezavantajı yüzünde yavaş yavaş büyüyen doğum lekesiydi.

Kızın doğuştan gelen bir damar hastalığı olan Sturge-Weber sendromundan muzdarip olduğu ortaya çıktı. Hastalığın ana semptomu, bordodan koyu mora kadar yüzdeki iyi huylu oluşumlar, nevüsler ve yaşlılık lekeleridir. Ayrıca, hastalığa genellikle zekada bir azalma eşlik eder, ancak bu Grace'e yayılmadı, kimse zihinsel yeteneklerinden şüphe etmedi.








Zamanla ağzının etrafındaki şişlik o kadar büyüdü ki kadın artık konuşamaz hale geldi. Grace, bu kadar biçimsiz bir yüzle sıradan dünyadaki yerini bulmasının pek mümkün olmadığını fark etti, bu yüzden 1935'te en çirkin kadını seçtikleri bir şaka yarışmasına katıldı. Grace tüm rakiplerini yendi ve bu yenilmez unvanı kazandı. Yarışmada, bir ucube gösterisinin yönetmeni onu fark etti ve onu bir ucube sirkinde sanatçı olarak çalışmaya davet etti. Kadın daveti kabul etti.



Kariyer ve kişisel yaşam
At yüzlü kadın, sirk aktörlerinin geri kalanı arasında hemen popülerlik kazandı, ancak "dünyanın en çirkin kadını" takma adı nedeniyle performanslar ahlaki açıdan onun için zordu. Grace'in o zamanlar için çok büyük bir maaşı vardı - haftada 175 dolar. Ücreti esas olarak kıyafetlere harcadı ve güzel elbiselerle yüz kusurlarını telafi etti. Grace'in birçok hayranı olduğu biliniyor, ancak kişisel yaşamında asla mutluluğa ulaşamadı. Bir keresinde sirk çalışanlarından biri ondan faydalandı ve gelecekte onunla evlenmesi için saf bir kadın sözü verdi. Ama hamile kalınca adam ortadan kayboldu.

Grace, Elmer adında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Çocuk normaldi: sağlıklı ve yakışıklı. Her zaman annesinin yanındaydı ve büyüdüğünde işlerini yönetti.





Sınırsız anne sevgisi ve büyük paraya erişim, Elmer ile acımasız bir şaka yaptı: adam çok fazla içmeye ve uyuşturucu kullanmaya başladı.

Grace 1958'de 70 yaşında öldü. Tek oğlu annesinden birkaç yıl sonra öldü. Son yıllarda yoksulluk ve yalnızlık içinde yaşadı.


11:50, 06.08.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500