Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Halk ozanı Abdurrahman Delen gençlere Türküleri yeniden sevdiriyor

Halk ozanı Abdurrahman Delen gençlere Türküleri yeniden sevdiriyor

 Fotoğraf

Bugüne kadar yazmış olduğu sosyal içerikli şiirlerin yanı sıra mesaj dolu türküleriyle tanınırlık elde eden şair ve halk ozanı Abdurrahman Delen, gençlere türküleri yeniden sevdirmek amacıyla 'Yeşil Ördek Türküsünü' yeniden uyarladı.
Abdurrahman Delen, türküleri gençlere sevdirmek amacıyla yaptığı çalışmaları sabah muhabirine anlattı.
Dünya genelinde ortaya çıkan teknolojik ve kültürel olguların gençleri türkülerden uzaklaştırdığını belirten Delen, sosyal medyadaki takipçilerinden gelen talepler üzerine türküleri yeniden uyarladığını belirtti.
Gelecek kuşaklar için anonim eser olan 'Yeşil Ördek Türküsü'nü yeniden uyarladığını ve gençlerden olumlu tepkiler aldığını ifade eden Delen, "Yeşil Ördek Türküsü biliyorsunuz anonim bir türkü, gençler bu türküyü kendileri için remikslememi istediler. Ben normalde şairim, ancak gençler, 'Hep şiir okuyorsun birde bizim için bir türkü oku ancak bizi bir yerlere sürükleyecek şekilde farklı bir tarzda olsun.' dediler. Benim de hep aklımdaydı zaten." diye konuştu.
Gençlere türküleri yeniden sevdirmenin yöntemini aradığını vurgulayan Delen, "İyi ki yapmışım. Son 15 gün içerisinde 70 bine yakın kişi izlemiş. Burada kucak dolusu selam gönderiyorum gençlerimize, zira gençlerimiz bizim için çok önemli. Bundan sonrada bu tür projelerim devam edecek. Çünkü gençlerimizden çok güzel mesajlar alıyoruz, bunun devamını bizden istiyorlar, bizde onları kırmayacağız onların istekleri doğrultusunda Türk Halk Müziğimiz yeniden sevdireceğiz inşallah." dedi.


22:43, 24.08.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500