Esenyurt’ta 18 Yıldır Yatağa Bağımlı Yaşayan Orhan Amca’ya Akülü Sandalye Sürprizi
İstanbul Esenyurt’ta 18 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 65 yaşındaki Orhan Könü, Samyeli Vakfı ve hayırsever Mehmet Kızıloğlu’nun desteğiyle akülü sandalyeye kavuştu. “Özgürlüğümü geri verdiniz” diyerek gözyaşlarına boğulan Könü, artık camiye gidebileceğini ve sosyal hayata karışabileceğini söyledi.
Mehmet Avşar
İstanbul Esenyurt’ta yaşayan 65 yaşındaki Orhan Könü, 18 yıl önce geçirdiği kaza sonrası omurilik zedelenmesi nedeniyle belden aşağısı felç kaldı. O günden bu yana yatağa bağımlı yaşayan Könü, Samyeli Vakfı ve hayırsever Mehmet Kızıloğlu’nun desteğiyle akülü sandalyeye kavuştu. “Dünyaları verdiniz” diyerek gözyaşlarına boğulan Orhan amca, yeniden özgürlüğüne kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Hayatının 18 yılını yatağa bağımlı şekilde geçiren Orhan Könü’nün hayatı, gelen bir bağışla değişti. İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşayan Könü’ye Samyeli Vakfı aracılığıyla bir akülü sandalye temin edildi. Destek ise hayırsever iş insanı Mehmet Kızıloğlu’ndan geldi.
“Çocuklarıma yük olmaktan kurtuldum”
Kendisine hediye edilen akülü sandalyeyle yeniden hayata karışma umudu bulan Orhan Könü, duygu dolu sözlerle teşekkür etti:
“Yıllardır çocuklarım beni manuel sandalye ile hastanelere götürüp getiriyordu. Onlara da yük oluyordum. Bu akülü sandalye bana dünyaları bağışladı. Özgürlüğüme kavuştum. Camiye gidip namaz kılabileceğim, arkadaşlarımı ziyaret edebileceğim. Allah sizlerden razı olsun, iki cihanda da aziz eylesin.”
Könü’nün duygusal konuşması, sosyal medyada kısa sürede ilgi topladı.
“Gece gelen video içimize işledi”
Samyeli Vakfı Başkanı Bahattin Demir, sürecin nasıl geliştiğini şu sözlerle anlattı:
“Orhan amca, sanatçı dostum Celal Yarıcı aracılığıyla gece bana bir video gönderdi. İzleyince çok etkilendim, içim parçalandı. Hemen harekete geçmeye karar verdim. İlk aradığım isim Mehmet Kızıloğlu oldu. Sağ olsun, videoyu izlediği gibi hiç tereddüt etmeden gereken desteği verdi. Kısa sürede akülü sandalyeyi temin edip Orhan amcaya ulaştırdık.”
“Yüzlerce kişi hala bekliyor”
Samyeli Vakfı olarak her yıl yüzlerce engelli bireyin yaşamına dokunduklarını söyleyen Başkan Demir, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu:
“Ne yazık ki akülü sandalye bekleyen yüzlerce vatandaşımız var. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak elimizden geleni yapıyoruz ama daha fazla desteğe ihtiyaç var. İyilik bulaşıcıdır. Duyarlı vatandaşlarımızı da bu çabaya ortak olmaya çağırıyoruz.”
“Empati kuran herkes bizim yol arkadaşımızdır”
Samyeli Vakfı, bağışçılarla birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sürdürüyor. Başkan Demir, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bize ulaşan her talebe hızlıca yanıt veriyoruz. Gücümüzü, gönüllülükten ve dayanışmadan alıyoruz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz.”