Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Çalıştayı başladı

Ardahan Çalıştayı başladı

 Fotoğraf

Ardahan'ın sorunlarının yerinde tespit edilmesi ve çözüm yollarının ortaya konulması amacıyla düzenlenen "Ardahan Çalıştayı" başladı.
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yerleşkesinde, Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) katkılarıyla gerçekleştirilen yarında devam edecek olan 'Ardahan Çalıştayı' başladı.

İlin kalkınmasına yönelik konuların tartışıldığı ve çözüm önerilerin ortaya konulduğu çalıştayın açılışında konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, doğru tarım uygulamaların devletin destek verdiğini, arazi toplulaştırmasının ilde başladığını bununla birlikte yeni ve önemli bir sürecin başladığını söyledi.


Ayrıca Ardahan 'ın kaleler ve kuleler şehride olduğunu da belirten Öner şunları kaydetti: "İlimiz tarım, hayvancılık ve turizm kentidir. Bir kere hayvancılık alanında orta ve büyük ölçekli işletmeleri yaygınlaştırmamız lazım. Gerek ilimizde olsun, gerek bölgemizde olsun maalesef büyük ölçekli bir işletme yoktur, örneğin 1000 başlı hayvancılık için oluşturulmuş bir işletmeye bugüne kadar hayata geçirilmemiş olması büyük bir eksikliktir. Enerji bakanımız ilimize geldiğinde biyogaz çalışması gündeme geldi, Önümüzdeki günlerde SERKA 'nın destekleri ile bu projemizi de hayata geçireceğiz.
Ardahanda mutlaka ikinci bir organize Sanayi bölgesi kurulması gerekir bu konuda da yakın bir zamanda bakanlık nezdinde çalışmalarımıza başlayacağız. Posof Türkgözü ve Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı,Türkiye'nin en önemli ve en modern sınır kapıları olarak inşa edilmiş, tam kapasite hizmet vermektedir. İnanıyorum ki buraya katılan tüm katılımcılar özverileriyle ilimizin tanınırlığını artıracak, gizli potansiyelini gün yüzüne çıkarılacaktır"



Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İhsan Kurtbaş'da bir konuşma yaparak şunları söyledi, "Ardahan ilimiz önemli zenginlikleri bünyesinde barındırmasına rağmen en az kalkınmış iller arasında olması bu çalıştayla son bulacağına inanıyorum. İlimizin bütün dinamiklerinin buluştuğu bir platformda, şehrin detaylı bir röntgenini çekmeyi hedefleyen bu çalıştaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum " dedi

Ardahan Valisi Hüseyin Öner'in büyük çabaları sonucunda hayata getirilen çalıştay, akademisyenler, iş insanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. ARÜ Aşık Şenlik Konferans Salonu'ndaki çalıştay yarın sona erecek.


18:46, 19.11.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500