Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Olağandışı keşif bilim adamlarını şaşırttı. 400 yıllık 'vampir' yeraltında bulundu

Olağandışı keşif bilim adamlarını şaşırttı. 400 yıllık 'vampir' yeraltında bulundu

Olağandışı keşif bilim adamlarını şaşırttı.
400 yıllık 'vampir' yeraltında bulundu
MEHMET AVŞAR; DÜNYA'DA BU GÜN
Boynunda orak ve çıkıntılı bir ön dişi olan bir "vampir" kadının iskeleti, 17. yüzyıldan kalma bir Polonya mezarlığında bulundu. Arkeolojik kazılara Nicolaus Copernicus Üniversitesi'nde profesör olan Dariusz Polinski başkanlık etti.
Polinski Daily Mail'e, "Orak düz durmadı, ancak ölen kişi ayağa kalkmaya çalışırsa ... kafası kesilecek veya hasar görecek şekilde boyuna yerleştirildi" dedi.
11. yüzyılda Doğu Avrupa sakinleri, ölülerin mezarlarından sürünerek çıkıp yaşayan insanların kanını emebileceğinden korkuyorlardı. "Kan emen canavarların" dirilmesini önlemek için tuhaf gömme yöntemleri kullandılar. Örneğin, bir vampiri "durdurmak" için orağa ek olarak metal bir çubuk kullanıldı ve kafayı da kesebilirlerdi. 17. ve 18. yüzyıllarda bu uygulama modası geçmiş değildi.
Bulunan iskeletin boyundaki orak dışında kilitli bir parmağı da bulunuyor. Dariusz Poliński, kalenin ölüler dünyasından "dönmenin imkansızlığının" bir sembolü olduğunu açıkladı.
Daha önce İtalya'da, uluslararası bir bilim adamları ekibi, İtalya'daki La Marmotta yerleşiminin sualtı kazısı sırasında üç Taş Devri ahşap orak keşfetti. Eserlerin yaşı, 7570-7165 yıl öncesine, erken Neolitik döneme kadar uzanmaktadır. Bundan kısa bir süre önce, arkeologların Batı Romanya topraklarında eşsiz bir altın hazine buldukları biliniyordu - Kalkolitik çağdan 6,5 bin yıl önce yaşayan bir kadının mezarı. Mezarda 160 altın yüzük, iki altın ve 800 sedef boncuk, birkaç spiralli bakır bilezik vardı.


21:56, 05.09.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500