Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BIÇAKLAR KURBAN BAYARAMI İÇİN HAZIRLANDI

BIÇAKLAR KURBAN BAYARAMI İÇİN HAZIRLANDI

 Fotoğraf

Kurbanını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar, soluğu bıçak satıcıları ve bileyicilerinde alıyor. Bıçak bilemenin ücreti 10TL, Satır bileme 15 TL, Balta bileme ise 20 TL’den yapılıyor. Kurban kesimi yapan kasapların ve vatandaşların bıçak tercihi konusunda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kurban kesimi için elverişli ve kalitesini kanıtlamış bıçakların seçilmesi öneriliyor. Kesim işlemi sırasında, kurban kasap bıçağı, deri yüzme bıçağı, kemik sıyırma bıçağı, satır ve masattan oluşan kesim setinin eksiksiz olarak bulundurulması hem işi kolaylaştırıyor hem de hayvanın eziyet görmesini, derinin zedelenmesini engelliyor.
Ardahan’da Kongre  Caddesi üzerinde tezgâhını kuran Halil  Bulutlar, her Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Vatandaşların bıçaklarını keskinleştirerek bayrama hazır hale getirdiklerini belirten Bulutlar, bıçakların 10 TL, satırların ise 15 TL’den bilendiğini dile getirdi.
Bulutlar, 40 yıldır bu mesleği yaptığını ve mesleğin babadan kaldığını söyleyerek, "Bu mesleği tam olarak 40 yıldır yapıyorum. Kurban Bayramı’ndan önce Ardahan halkına böyle bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Babadan kalma bir meslektir. Sakın ola acemi bileyicilere bıçakları götürmeyin, bu işi anlayanlara götürün" dedi.


20:27, 11.07.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500