Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan Demir,”Sokak sanatı ile yaşadığımız şehri açık hava müzesine çeviriyoruz “

Başkan Demir,”Sokak sanatı ile yaşadığımız şehri açık hava müzesine çeviriyoruz “

 Fotoğraf

Başkan Demir,”Sokak sanatı ile yaşadığımız şehri açık hava müzesine çeviriyoruz “

Ardahan Belediyesi şehri ‘ Sokak Sanatı’ ile   adeta açık hava müzesine çeviriyor. Kura Nehri yürüyüş yolu boyunca duvarlara Azerbaycanlı sanatçı Ali Hüseyinoğlu  ‘un maharetli elleriyle birbirinden güzel manzaralı resimler çiziliyor.

Mehmet Avşar / SABAH

Ardahan’ın doğasında bulunan güzelliklerin yanı sıra, Kente zenginlik katan ne kadar değer varsa bu duvarlara resmedeceklerini belirten Ardahan belediye başkanı Faruk Demir, SABAH ‘a konuştu ;”Ardahan kura nehri kıyısında devlet su işleri tarafında yaptırılan taşlık önleme duvarlarına görsel güzellik katmak için başta Ardahan kalesi olmak üzere Ardahana kadar getirtmek istediğimiz Doğu ekspresi trenin resmini , Atatürk ‘ün silüeti, Aşıkşenlik, Şeytan Kalesi, Çıldır Gölü, Kafkas Arısı, Kazı ve Ardahan’a güzellik katan ne kadar değer varsa hepsinin resmini Azerbaycanlı sanatçı kardeşimiz Ali Hüseyin oğlunun maharetli elleriyle bu duvarlara nakşe etmek istiyoruz, bu proje bittiğinde Ardahanımız adeta  bir açık hava müzesi haline gelecektir.  Şimdiden yarattığımız ortam sayesinde özellikle gençlerimiz kendilerine burada bir alan buldular Ardahan kalesinin dibinde muhteşem manzarasıyla  bu yürüyüş yolunu kullanıyorlar burada sosyal aktivitelerini gerçekleştiriyorlar, çok yakın zamanda yine halkımız için Çeşitli açık hava Konserleri düzenleyeceğiz “ dedi.

“TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM”

Özbekistan’nın Taşkent Üniversitesi’nde Özbek dili üzerinde öğretim gördüğünü ifade eden ressam Ali Hüseyin oğlu ise Ressamlığının bir Allah vergisi olduğunu bu konuda herhangi bir eğitim almadığını aktardı. Hüseyinoğlu Ardahan’da bulunmakta ise son derece mutlu olduğunu söyledi. Türkiye cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin açmış olduğu sınır kapılarından dolayı da ayrıca memnuniyetini ifade eden Hüseyinoğlu şöyle konuştu,” Ben Azerbaycan’ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ndenim, ben ressamlık okumadım bu benden bir Allah vergisidir. Yüksek tahsilimi Özbekistan’da yaptın orada Özbek dili üzerinde yaptın.  Ondan sonra ülkeme geldim sonra da ikinci vatanım olan Türkiye geldim. Ondan sonra da bir daha dönmedim, kaldım burada, kızım da burada evli.
1994’ten bu yana da burada yaşıyorum buradan olduğum için çok memnunum.  Ardahan dünyanın en güzel şehridir bana göre. Burada çok güzel dostluklar edindim Ardahan soğuk ama insanı çok sıcak onları çok seviyorum.

Belediye başkanımıza da helal olsun gece gündüz çalışıyor çok güzel eserlere imza atıyor kendisini gerçekten de tebrik ediyorum. “ diye konuştu.

Ardahan belediye Başkanı Faruk Demir, daha Sonra bir süre gençlerle sohbet ederek onların istek ve önerilerini dinledi. Hepsini zaman içersinde yerine getirmeye çalışacaklarğını ifade etti


04:19, 08.06.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500