Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kura Nehri ‘ne düşen kazları İtfaiye erleri kurtardı

Kura Nehri ‘ne düşen kazları İtfaiye erleri kurtardı

 Fotoğraf

Ardahanda kaybolan Kazlar Kura Nehri’ nde yüzerken bulundu. Kayıp kazlar Ardahan belediyesi itfaiye çalışanları tarafında uzun uğraşlar sonucunda kurtarıldı.









Mehmet Avşar

Ardahan Halilefendi mahallesi‘de oturan  Halis Demirtaş, 3 gündür 1 adet anaç kazla birlikte kaybolan 8 adet civciv kazlarını arıyordu. Demirbaş kazları Kura Nehri ‘n de yüzerken buldu. Ancak kazları bulundukları yerde almak pek de kolay olmadı. Hanımıyla birlikte kazları kurtarmaya çalışan Demirbaş, bir türlü kazları bir insan boyunu aşan suyun içinde çıkarıp alamadılar bunun üzerine Ardahan belediyesi itfaiye ekiplerini arayan aile kısa süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye aracının gelişiyle birlikte derin bir nefes aldılar. Araç Kura nehri‘ne yanaşamayınca itfaiye elemanları soyunarak suya girdiler, yüzerek kıyıya doğru kazları çekmeyi başaran İtfaiye erleri büyük bir alkış aldılar. Kas kurtarma operasyonuna olay yerinin yakınında başka bir program için bulunan Ardahan belediye başkanı Faruk Demir’ de bizzat katıldı.

Kayıp kazların sahibi Halis Demirbaş ve hanımı Belediye başkanı Faruk demir’e ve itfaiye erlerine teşekkür ettiler. Demirbaş ailesi,” Allah devletimize milletimize zeval vermesin, belediye başkanımızdan tutun itfaiye çalışanlarına kadar herkese çok çok teşekkür ederiz.  civcivimizden birisi kaybolmuş analarıyla birlikte 7 tanesini  kurtardılar, çok mutluyuz Allah yardım eden herkesten razı olsun” dediler.


03:57, 08.06.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500