Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Üniversiteli kızlardan doğup büyüdükleri köye vefa örneği

Üniversiteli kızlardan doğup büyüdükleri köye vefa örneği

 Fotoğraf

Üniversiteli kızlardan doğup büyüdükleri köye vefa örneği

Çoruh üniversitesinde okuyan kız öğrencileri doğup büyüdükleri köyün ilköğretim okuluna kırtasiye yardımı yaparak, okul bahçesinde halay çektiler.



Memet Avşar -SABAH

Ardahan Merkeze. bağlı Hoçvan- Bayramoğlu İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere Artvin Çoruh Üniversitesinde okuyan ve aynı zamanda Bayramoğlu İlköğretim okulunun  eski öğrencileri de olan 20’e yakın kız öğrenci kendi imkanlarıyla kırtasiye yardımında bulundular.

Bayramoğlu köyünde eğitim gören öğrenciler için Çoruh Üniversitesi Şavşat Yüksek Okulunda okuyan kız öğrencileri kırtasiye yardımcının yanı sıra köy bakkalında da alışveriş yapıp öğrencilere dağıtılar.

Bayramoğlu köyünde okuyan 132 öğrencinin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için mezun olup işini kurduklarında da doğup büyüdüğü köyündeki öğrenciler için okula bilgisayar laboratuvarı kurmayı istediğini belirten Songül Arslan,” Daha önce bende bu okulda, bu sıralarda okudum. Burası Kısır Dağının eteklerinde bir köy okulu, özelikle kışın ulaşım çok zor, imkanlar kısıtlı. Bu gün diğer arkadaşlarımla birlikte böyle bir yardımda bulunduk. Yarın Allah’ın izniyle işimizi elimize aldığımızda çok daha güzel hizmetlerde bulunmak istiyoruz.

Çocuklar çok mutlu oldular dağıttığımız kitap, defter, kalem gibi malzemeler onları mutlu etti. Bu konuda bize yardımcı olan devlet yetkililerine de ayrıca teşekkür ederim.  “ dedi

Köy Muhtarı Aydemir Arslan ‘da “ Kızlarımız tarafından okulumuza gönderilen kırtasiye yardımı çok anlamlıdır. Bu çocuklarımızın kadirşinaslığını, vefalı olduklarını gösteriyor.  Buda bize bu organizasyonun  maddi yönünde çok manevi yönünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hepsiyle gurur duyuyorum. “Diye konuştu.

Kırtasiye dağıtımının ardından okul bahçesinde müzikli eğlence düzenlendi. Köy hanımları ise evlerinde yaptıkları yöresel ürünleri gelenlere ikram ettiler.


19:43, 28.05.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500