Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN ‘A DEĞER KATANLAR VE ZARAR VERENLER

ARDAHAN ‘A DEĞER KATANLAR VE ZARAR VERENLER

 Fotoğraf

ARDAHAN ‘A DEĞER KATANLAR VE ZARAR VERENLER
Mehmet Avşar
Kalenin lambalarına bile göz dikenlerin yaşadığı bir yerde kalkınma olur mu? Onlarla aynı havayı solarken üşüyor mu gülüşünüz?
İşte size günün sorusu!
Turizm bir Memleket’in bacasız fabrikasıdır.  Ardahanımız da 3 sektör ön planda::
1- Hayvancılık ve Tarım
2-Turizm
3- Ticaret
Hayvancılık, Ardahan ‘ın en kadim gelir kaynağı, ancak gerekli alt yapının yetersizliği yüzünde hak ettiği yerde değil.
TURİZMİN ELÇİSİ AZIZOĞLU
Turizm de ise Ardahan ‘ın Çıldır İlçesi öncü konumunda. Çıldır Belediye Başkanı sayın Yakup Kemal Azizoğlu ‘un öncülünde ilçe son yıllarda Türkiye ve dünya basının gündeminde düşmüyor. Ancak bütün bu çabalara rağmen zaman zaman ilçe turizmine balta vuran bazı tarif etmekten zorluk çektiğim insan demeye dilimin varmadığı yaratıklar Şeytan Kalesine giden yolun kenarında ki lambaları söküp almışlar, elektrik panosunu sökmüşler ve demir korkulukları sökmüşler.
Bu kötülüğü düşman gelse  yapmaz. Ancak ne yazık ki bunu yapan utanarak söylüyorum bizim ülkemizin vatandaşı. Azizoğlu ‘un Çıldır için çabaları taktire şayan. Ancak aynı Azizoğlu bunlarla nasıl başa çıkacak doğrusu  onun adına üzülüyorum.
TİCARET , TEKSTIL VE FARUK DEMIR
Ardahan Belediye Başkanı  sayın Faruk Demir, durmadan çalışıyor, müteşebbisler kente yatırım yapsın diye çalmadık kapı bırakmadı.  Sonunda başardı, birbiri ardına açılan tekstil fabrikaları Ardahan ‘da işsizliği bitirdi. Kuşkusuz bu Faruk Başkanın sayesinde oldu.
Ticaret ise Ardahan ‘da yapan kazanıyor. Çıldırlı Ethem Özcan, “ çalışan kazanıyor, benim kamyonlarım Gürcistan ‘a mal taşımaya devam ediyor.  İş yoktur diye bir şey yoktur. İş var çalışan yok, “ diyor.  Giresunlu Zafer usta gelmiş Ethem beyin petrolün yanında lokanta açmış.  Gürcistan ‘a gidip gelen tırlar burada molla veriyor. İşler iyi. Çalışana Allah veriyor.
Ardahanlı, Çıldırlı, Posoflu, Hanaklı, Damallı tembellik yapıyor. Çalışmıyor. Şimdilik sızlamakla yetiniyor. Allah kolaylık versin.  Yinede ne diyelim!
‘Dost acı söyler’ benden söylemesi.


21:42, 15.05.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500