Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahanlı mucit elektrikli araç için destek bekliyor

Ardahanlı mucit elektrikli araç için destek bekliyor

 Fotoğraf

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde daha önce hurdalarda topladığı Malzemelerle atv yapan lise öğrencisi Efraim Ahmet Ada elektrikli araba için gerekli bilgi, donanıma sahip olduğunu bu hayalini gerçekleştirmek için sanayicilerden maddi destek istedi.

MEHMET AVŞAR-SABAH

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıfında okuyan 17 yaşındaki lise öğrencisi Efraim Ahmet Ada, daha önce babasına ait tamirhanede hurdadan topladığı malzemelerle ATV yapmıştı. Bununla yetinmeyeceğini belirten E. Ahmet Ada, aklında elektrikli araç yapma fikri oluştuğunu bunun için kendine güvendiğini belirti.



Ada, "7 sene önce böyle bir araba yaptın atmosferik 7 beygir gücünde atmosferik bir araç. Bunu yaptıktan sonra herkes çok beğendi bundan sonra ki hayalim ise elektrikli araba yapmaktır.



Elektrikli aracı daha çok yeni versiyon olarak düşünüyorum, şöyle kabinli daha derli toplu bir şekilde yapmak istiyorum. 60 beygir gücünde dört motor, dört akü ve tam donanımlı bataryalarla çalışacak şekilde tasarladım. Şayet bir sponsor bulursam çok güzel bir eser ortaya çıkartmak istiyorum. Bu konuda kendime güveniyorum, tabii ki değerli sponsorları bu konuda bana yardımcı olmalarını beklerim zira kendi imkanlarımla yapmam çok zor olacak kırsal kesimde yaşıyoruz imkanlarımız çok kısıtlı, bu proje için gerekli malzemeleri bulmakta zorlanıyorum onun için sponsora ihtiyacım var" dedi.


21:32, 15.05.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500