Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'DA AŞIKLAR VE DENGBEJLER GECESİ DÜZENLENDİ

ARDAHAN'DA AŞIKLAR VE DENGBEJLER GECESİ DÜZENLENDİ

 Fotoğraf

Aşıklar ve Dengbejler gecesi programına yoğun ilgi

Ardahanda bir kahvehanede Aşıklar ve Dengbejler gecesi düzenledi.  belediye tarafından düzenlenen  Aşıklar Gecesinde Ardahanlı Aşıklar ve Dengbejler birlikte Türkçe ve Kürtçe türküler söyleyerek bin yılık kardeşliğinin en güzel örneğini sergilediler.



◦ Aşıklar ve Dengbejler söyledikleri Türkçe ve Kürtçe türkülerle  dinleyicilerden büyük alkış topladılar. Geceye gelenler ,” (Gördüğünüz gibi bu gece aşıklarımız ve dengbejlerimiz  kardeşliklik türküleriini söyleyerek birlik ve beraberlik mesajını vermişlerdir. Bin yılık kardeşliğimiz bu mübarek ranazan ayında bir kez daha dilendirlmiştir."

Dengbej Aslan Can ve Murat Avcı aşık arkadaşlarına hem Türkçe, hem de Kürtçe türküler söyleyerek eşlik etiler.

Ardahan ve Kars çevresinde yüzyıllardır halkın çeşitli duygu ve düşüncelerini dile getiren Aşıklık be Dengbejlik kültürü son yıllarda unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak kaybolan bu geleneğe yeniden can vermek isteyen Belediye Başkanı Faruk Demir, şehrin göbeğinde yer alan Dergah Kıraathanesinde yapılan Aşıklar Gecesi programında ozanları  ile halkı buluşturdu. Sazların ve neylerin sesinde halk güzel bir gece geçirdi.


10:11, 14.04.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500