Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BERBER DÜKKANINDA 29 YILDIR ARŞİV TUTUYOR

BERBER DÜKKANINDA 29 YILDIR ARŞİV TUTUYOR

 Fotoğraf

Berber dükkanından fotoğraf arşivliğine

Artvin merkezde 40 yıldır berberlik mesleğini sürdüren berber Ümit Tüysüz, hayata olmayan müşterilerinin fotoğraflarının arşivini tutuyor.

Mehmet Avşar

Müşterilerinin anısını dükkanında yaşatan berber Ümit Tüysüz ilk fotoğrafın  en yakın arkadaşına ait olduğunu belirti.  Arkadaşının fotoğrafından sonra bu durumun hobi haline geldiğini belirten Tüysüz, 29  yıldır dükkanına gelenlerden hatıra olarak aldığı fotoğraflardan hayatını kaybeden müşterilerine ait olanları iş yerine asıyor. Fotoğraflardan arşiv yapıyor.


Artvin ‘de, 40 yıldır berberlik mesleğini icra eden  55  yaşındaki Ümit Tüysüz, ölen müşterilerinin anılarını 16 metrekarelik dükkanında yer verdiği panolara , şofben üstüne ve vitrin camına fotoğraflarını asarak yaşatmaya çalışıyor.

29 YIL ÖNCE ÖLEN BİR ARKADAŞININ FOTOĞRAFINI ASTIKTAN SONRA HOBİ HALİNE ALDI

Yaklaşık 29 yıl önce çok sevdiği bir arkadaşının ölümünden sonra fotoğrafını dükkanına asan Tüysüz, daha sonraları tıraş olmaya gelen arkadaşlarının vesikalık fotoğraflarını biriktirmeye başladı.  Tüysüz, müşterilerinden hayatını kaybedenlerin  hatıralarını yaşatmak için onların yakınlarından  fotoğraf isteyerek dükkanında ki muhtelif yerlerine aşmış.

Traş sırasında yakınlarının fotoğraflarına gözleri ilişipte duygulanıp gözyaşına hakim olamayan müşterilerinin olduğunu belirten berber Ümit Tüysüz , “ İlk fotoğraf rahmetli arkadaşım Yaşar’a ait. Ondan sonra bu işi hobi haline getirdim. Müşterim olupta bu hayata göçüp giden müşterilerim fotoğraflarını biriktirmeye başladım. Traş olmaya gelen yakınlarından istedim, onlarda sağ olsun getirdiler.

Bazen müşteriyi traş ederken gözü bir yakının fotoğrafına iliştiğide ağladığına şahit oluyorum. Geçenlerde bir müşterim rahmetli dayısının fotoğrafını görünce hüngür hüngür ağladı. Tabi ki bende duygulanıyorum.

Bazende ölenlerin tek fotoğrafı benim arşivindeki oluyor. Yakınları istemeye geliyorlar tabii ki vermiyorum. Sadece çoğaltmalarına izin veriyorum.

Çok önceleri Belediye Başkanı olan rahmetli Emin Özgür ‘ün fotoğrafıda var bunların içinde Allah rahmet etsin çok iyi adamdı.” Diye konuştu.

Tüysüz, bundan sonrada mesleği sürdürene kadar bu arşivi tutmaya ve genişlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.


23:02, 04.04.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500