Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Polis haftasında santraç turnuvası düzenlendi

Polis haftasında santraç turnuvası düzenlendi

 Fotoğraf

Polis haftasında santraç turnuvası düzenlendi

2 ve 3 Nisan tarihlerinde Ardahan Polisevi’nde düzenlenen turnuvada toplam 65 lisanslı sporcu 7-8 yaş, 9-10 yaş ve 11-14 yaş kategorilerinde yarıştı.
Aileleri ile birlikte turnuvanın yapıldığı salona gelen sporcular ve aileleri büyük bir heyecan yaşadılar.

Mehmet Avşar

Ardahan genelinde yapılan turnuvaya Hanak, Göle ve Damal İlçelerinden de sporcular  yarıştı.
Böylesi özel bir gün için düzenlenen turnuvaya katılımın fazla olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Satranç Federasyonu Ardahan İl Temsilcisi Murat Sedat Işıklı“Satranç dünyanın her yanında her gün oynanıyor ve farklı kültürlerden farklı geçmişlere sahip insanları bir araya getiriyor. Satrancın faydaları saymakla bitmez ancak özetlemek gerekirse İnsanlara kazanmayı ve kaybetmeyi öğretir, çocukların eğitimine ve odaklanmanıza yardımcı olur, özgüveni arttırır, problem çözme yeteneğini geliştirir ve beyni çalıştırır. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve satranç sporunu daha iyi öğrenmeleri için Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan Gençlik Merkezinde verilen ücretsiz kurslara katılmalarını istiyoruz. Polis Haftası nedeniyle bize her konuda desteklerini esirgemeyen Ardahan İl Emniyet Müdürü Sayın  Ünsal Hayal’a satranç camiamız olarak teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.

Turnuvada her üç kategoride 1. olan sporculara tablet, 2. olan sporculara kablosuz kulaklık , 3. olan sporculara akıllı saat  verilecek.
Turnuvada dereceye giren sporcular;
7-8 Yaş Kategorisinde Ozan Çimen, Muhammet Emin Gökçe, Mehmet Alp Özkara,
9-10 yaş kategorisinde Ayberk Tuna Akkul, Eren Çimen, Deniz Yamaç Salduz,
11-14 yaş kategorisinde ise Osman Efe Eroğlu, Mert Yiğit Gür ve Metehan Alp ARSLAN oldu.

Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri  10 Nisan Pazar günü Valilik Bahçesinde gerçekleştirilecek Polis Günü töreninde verilecek.


22:56, 04.04.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500