Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » UKRAYNA SAVUNMA BAKANI TEZNİKOV’DAN AÇIKLAMA

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI TEZNİKOV’DAN AÇIKLAMA

 Fotoğraf

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI TEZNİKOV’DAN AÇIKLAMA
Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna halkının son günlerde zorbalar karşısında özgürlük mücadelesinin nasıl verildiğini Rusya ya gösterdiğini söyledi.
HABER; MEHMET AVŞAR
Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un Konuşması
Sevgili Ukraynalılar!
122 yıllık direniş
Müdahalenin beşinci gününde Rus işgalciler acı içinde olduklarını gizleyemediler.
Barbarca roket saldırıları işe yaramadığı gibi barışçıl şehirlerin ÇNRS'leri artık silahlı Ukraynalılarla savaşamayacaklarının kanıtı. Sadece barışçı insanlarla korkaklar savaşır.
Bu bir savaş suçudur. Doğrudan icracıları ve organizatörleri, varlıklarının geri kalanında katillerin markasını taşımaya ve saklanmaya mahkumdur. Yargılanmayı bekliyorlar.
Harkov'da özel bir uluslararası mahkeme kurulursa adil olur. Bu arada, 1943'te Kharkiv'de ilk duruşma yapıldı ve bunun sonucunda Naziler mahkum edildi.
Şimdi Kharkiv mahkemesi, Kremlin'in kendisini "aşmış" olan Hitler'in takipçilerini mahkum etmelidir.
Savunucularımızın kahramanlıkları sayesinde düşmanın kayıp verdiği yeni cepheler açılıyor. Doğudaki erkek ve kızlarımızı kutlamak istiyorum. Düşman için aşılmaz bir engel haline geldiler ve bu da onu korkunç bir şekilde demoralize ediyor.
Ekonomik cephede, Rusya zaten yıkıcı bir yıkım yaşadı. Rus para birimi sıradan kağıda dönüştürülür. Rusya'nın petrol ihracatına ilk yasak geldi.
Uluslararası bilişim topluluğu, işgalci ordunun yok edilmesine katıldı.
Avrupa'dan silah temini ve gerekli her şey artıyor.
Ukraynalı  öğrenciler bile siber cephede saldırıya geçti.
Rusya'da yüz binlerce insan hükümetin kendilerine yalan söylediğini çoktan öğrendi. "Özel bir operasyon" yok. Her zamanki saldırganlık savaşı var. Hangi binlerce Rus öldü. Rusya'nın kendi içinde savaşa karşı direniş her saat artıyor.
Bu günlerde, Ukraynalılar Ruslara özgür insanların kölelerden nasıl farklı olduğunu ve vatandaşların zorbalar tarafından köleleştirilenlerden nasıl farklı olduğunu gösteriyor. Yıllardır kuduz manyağa kafayı takmış olanlar, şimdi onlarca yıl kurtuluşa mahkumdur.
Ukrayna kazanacak!
Ukrayna Ordusuna Zafer!
Ukrayna'ya zafer


16:35, 04.03.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500