Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kardan Beyaz Perde Film Festivali ‘inatla’ başladı

Kardan Beyaz Perde Film Festivali ‘inatla’ başladı

 Fotoğraf

Kardan Beyaz Perde Film Festivali ‘inatla’ başladı


Donan Çıldır gölü üzerinde yapılması beklenilen  Kardan Beyaz Perde Film Festivali ‘inat Hikayeleri ‘ film ile Taş konaklarda başladı

Mehmet Avşar

Ardahan’a bağlı Çıldır ilçesinde ki Çıldır Gölü üzerinde, kardan yapılan beyaz perde üzerinde film gösterimlerinin yapılacağı Kardan Perde Film Festivali havanın inadına takıldı.

Film Çıldır Gölü Konağı’ndaki toplantı salonunda gösterildi.Film Yönetmenleri Derneğince organize edilen festivalin açılış filmi İnat Hikayeleri oldu. Filmin yönetmeni Reis Çelik,” Bu gün havanın da inadına takıldık, bu yüzden bizde inatla festivalimizde vaz geçmeyip Taş konaktaki sinema salonunda yapacağız. “ dedi



Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile TRT’nin desteklediği festival, Ardahan Belediyesi, Çıldır Belediyesi ve Serhat kalkınma ‘SERKA’ Ajans’ının katkılarıyla sinemaseverlerle buluştu.

Tuncel Kurtiz’in başrolünde oynadığı filmin gösterimini kapalı salonda yapmak zorunda kaldıklarını belirten yönetmen Çelik , "Ben Tuncer Kurtiz ile beraber 2003 yılında yola çıkarak bu unutulmuş dağların eteğinde yaşayan insanların hikayelerini birlikte bir aşık hikayesi gibi anlatarak bir deneme yapmıştım. Alternatif olarak burada küçük bir provasını yapmış olduk. "


Açılış gösterimine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu , Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve sinemaseverler katıldı.
Festivalde, Reis Çelik’in "İnat Hikayeleri" filminin yanı sıra Kars ve Ardahan yöresinde çekilen birden fazla film katıldı.


16:32, 04.03.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500