Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN TEKSTİL FABRİKASI İŞSİZLİĞE ÇARE OLDU

ARDAHAN TEKSTİL FABRİKASI İŞSİZLİĞE ÇARE OLDU

 Fotoğraf

Ardahan’da ard arda açılan tekstil fabrikaları işsizliğe çare oldu. Hayırsever bir vatandaşın yaptırmış olduğu ve girişimci iş adamlarına yatırım amaçlı hibe etiği tesiste faaliyet gösteren Ardahan Tekstil toplamda 170-180 kişiye istihdam sağlıyor. Çok yakın zamanda kapasiteyi 300 ‘e çıkartmayı hedefliyorlar.

MEMET AVŞAR-SABAH


Fabrika sahibi Erkan Yıldız, üretmiş oldukları ürünleri ünlü bir marka aracılığıyla dünyanın dört bir yanına pazarladıklarını belirti. Çalışanlar ise  Ardahan’da böyle bir imkana sahip oldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Yaklaşık 25 yıldır istanbulda tekstil işiyle uğraştıklarını, Ardahan’a Başkan Demirin ricasıyla gelerek yatırım yaptıklarını belirten işletmeci Erkan Yıldız, “Biz İstanbul’da da bu işi yapıyoruz. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ben ve ortağım  Taner Badem’i davet etti. Geldik Selami Erdoğan beyin yaptırmış olduğu Sabri- Saniye Erdoğan  kompleksi içerisinde  Ardahan Tekstil Fabrikasını açtık. Allah Selami beyde razı olsun bu tesisi tamamen hayır amaçlı yapmış bizden herhangi bir kira almıyor. Faruk başkanın da bu konuda ki üstün gayretlerini unutmamak lazım tatbiki.” Dedi.

“ARDAHAN İNSANLARI ÇOK EĞİTİMLİ”

Ardahan’da yatırım yaptıkları için bu işten çok mutlu olduklarını belirten Yıldız Ardahanlıların eğitim düzeylerinin yüksek olduğunu fabrikada üniversite ve lise mezunlarının yoğunlukta olduğunu belirti. Yıldız, “ Ardahanlılar çok çalışkan ve kültürlü insanlar, işlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Çok randıman alıyoruz. Bu yüzden Ardahan’da yapmış olduğumuz yatırımı daha da ileriye götürerek bu gün ki kapasitenin iki katına çıkartmayı düşünüyoruz. Ardahan insanı çok eğitimli en az ortaokul mezunu, çoğunlukta lise ve üniversite mezunu insanlar gelip başvuruyorlar ve şu anda da çoğunluk yine lise ve üniversite mezunu gençlerimiz çalışıyor.”

Ardahan'da 2021 yılında üretime başlayan Sabri- Saniye Erdoğan tekstil kompleksi içerisinde yer alan Ardahan Tekstil Fabrikası 3000 m’2 üzerinde kurulmuş olup 170 kişiye istihdam sağlıyor.

İşsizlik sorununun askeri seviyeye indirmesi ve Ardahan ekonomisinin kalkındırılması amacıyla Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in teşvikleriyle Ardahan’da üretime başlayan, Ardahan Teksti Fabrikası gibi diğer tekstil fabrikaları da  yöre halkı için yeni iş kapıları aralıyor.


16:28, 04.03.2022

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500