Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kadim Ardahan toprakları daha nelere kadir Mehmet Avşar

Kadim Ardahan toprakları daha nelere kadir Mehmet Avşar

 Fotoğraf

Kadim Ardahan toprakları daha nelere kadir
Mehmet Avşar
Türkiye’de yeni bir bitki türü keşfedildi.  Bilin bakalım nerede? Bu güzel gelişme Ardahan ‘ımızın Çıldır ilçesinde ki Çıldır Gölü civarında yaşandı. Peki yeni bir bitki türünün varlığını kim keşfetti? Tabii ki yaz kış kampüsün dışına çıkmayan Ardahan Üniversitesinin böyle bir buluşa imza atmasını  beklemek hayal pereslik olur.  Ardahan üniversitesi öğretim üyeleri değil maalesef.
Bu büyük akademik başarı komşu ilimiz Rize’de faaliyet gösteren RTE Üniversitesi akademisyenleri tarafından tüm dünya ya duyruldu.
Türkiye'nin en doğusunda Ardahan  ili sınırları içerisinde yeni keşfedilen bitkiye "Anadolu Zilasuru" adı verildi.  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından Türkiye'de yeni bir endemik bitkinin varlığı böylelikle Ardahan ‘da keşfedilmiş oldu. Bu güzel akademik çalışma için kıymetli bilim adamlarımızı kutluyorum. 

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BU İŞİN NERESİNDE?

Hiçbir akademik başarıya imza atmayan Ardahan Üniversitesi  bu işin hiç bir yerinde yok ne yazık ki, ARÜ Rektörü Sayın Mehmet Biber’e duyrulur. Bunda sonra inşallah Ardahan Üniversitesinde görev yapan akademisyenlerde kampüsün dışına çıkarak doğada bilimsel çalışmalar yaparak aldıkları maaşları hak etmiş olurlar.  Onlarda alın teriyle çalışmanın ne derece ulvi bir şey olduğunu keşfeder ve bunun güzel bir şey olduğunu öğrencilerinede anlatırlar.
Çıldır gölü civarında keşfedilen ve nesli tükenmekte olan boyu 50 cm ye kadar büyüye bilen sarımtırak yapraklı bitki tıp alanında ilaç sanayisinde kullanacak olması Ardahan adına memnuniyet verici.  Bu bitkinin keşfi dünyaca ünlü tıp dergilerinde yayınlanması ise ilimiz ve ülkemiz adına ayrıca sevindirici bir gelişme. Unutmayın ki bilim ve teknolojiyle ne kadar haşir neşir olursak o kadar çok yol katetmiş oluruz.


10:19, 27.01.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500