Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » uluyor Mehmet Avşar -SABAH

uluyor Mehmet Avşar -SABAH

Karla kaplanan Kısır Dağı eteklerindeki köylere su ulaştıran ekiplerin zorlu mücadelesi

Mehmet Avşar

Ardahan’ ın en yüksek rakımlı iki köyün şebeke suyunun arızasını gidermek için yola çıkan Ardahan Valiliği İl Özel İdare ekipleri 3197 rakımlı Kısır Dağına tırmandılar.

Ardahan ‘ın en yüksek rakımlı Hoçvan bölgesindeki lehimli ve Binbaşar  köylerinin kısır dağından şebeke suyu ihtiyacını karşılayan ana göze deki sorunu gidermek için Ardahan ‘da özel kar paletli araçlarla yola çıkan ekipler zorlu kış şartlarında zor anlar yaşadılar.

Kısır dağına tırmanan kahramanlar vatandaşın refahı için üstün, gayret ve çabaları film sahnesini aratmadı. Saatler sonra  eksi 40 derece ki soğuk hava şartlarında sorunu gideren ekipler rahat bir nefes aldılar.

Köylerinin büyük bir sorunun çözülmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Lehimli köyü muhtarı Erol Tel,”Bu gün çok güzel bir gün su sorunumuzun giderilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz, köyümüzün diğer hizmetlerinde olduğu gibi bu çalışmamızdada bizlere desteğini esirgemeyen başta sayın valim ‘e  Ardahan İl Özel İdaresi nde görev yapan müdürlerime ve  personeline şahsım ve köyüm adına teşekkür eder sevgi ve şükranlarımı iletiyorum allah devletimize zaval vermesin inşallah” dedi

Ekipler işlerinin sonunda ilk kez kar aracını gören çocukların merakını gidermek için onları araca alıp köyde kısa da bir tur yaptılar.

Ardahan ‘ın Binbaşar ve Lehimli köyleri Kısır Dağının eteklerinde yer alıyor. Yüksek rakımlı bu iki köyde sobalar nerede ise 24 saat yanar. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmıyor   Yeni doğmuş kuzu ve buzağıların üşümemeleri için ahırlarda bile soba yakıyorlar.


22:18, 22.01.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500