Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İKİ KAPILI SAHİPSİZ MEMLEKET

İKİ KAPILI SAHİPSİZ MEMLEKET

 Fotoğraf

İKİ KAPILI SAHİPSİZ MEMLEKET

Memet Avşar

Döviz yükseldi diye Edirne’ye akın akın turist geliyor, İranlar Van’da tezgahlarda mal bırakmadı, tüm sınır kapılı iler bayram yeri adeta. iki kapısıda kapalı sahipsiz Ardahan ‘ım da yaprak kımıldamıyor, bilmiyorum ama sen güzel memleketim hakkını helal edecek misin? Başka yerde olsaydı Ticaret Odası Başkanı o koltukta bir saniye bile oturamazdı. Kapılar Ardahan ‘da, gümrükleme Kars’ta, Erzurum da.

Ardahan hiç bu kadar sahipsiz olmamıştı.  Hem siyasete hem bürokraside sınıfta kaldı. 
Vali beyin bir gün bile sorunları dinlemek için halkla bir araya geldiğine şahit olmadım.  
Belediye Başkanın gücü bu kış kıyamete evine ekmek götürmeye çalışan gariban taksicilere yetiyor.
Rektör kampüsün içinde sanki sokağa çıkma yasağı varmış gibi insan içine çıkmıyor.  Kimseyle muhatap olmuyor, Ardahan halkına küsmüş bir hali var. Geldiği günden beri üniversite sürekli kan kaybediyor. 
Allah düşmanın başına vermesin bir Öztürk Yılmaz diye bir milletvekili var, bu memleketin başına gelmiş en talihsiz olay, bir gün bile Ardahan ismini ağzına almamış.  Bu vebalin altından nasıl kalkacak, oylarını aldığı insanların yüzüne nasıl bakacak doğrusu çok merak ediyorum. 

Diğer vekil Orhan Atalay’a da tepki çok bence çoğu yersiz, haklılık payı olan da vardır elbet,  ancak en azında söz verdiği işi yapıyor.  Bir gün bile söz verdiği halde sözünü tutmadığını görmedim. Yalan konuştuğunu hiç görmedim.  Hele de yaptıklarının reklamını yapmayan dürüst bir kişiliğe sahip.  Kendisiyle aramızda yok, görüşmüyoruz, konuşmuyoruz. Ancak benim atalarımda öğrendiğim bir söz vardır.” Yiğidi öldür hakkını yeme”
Kaan Koç en şansız dönemde İl Başkanı oldu. Çok çalışıyor, verdiği sözü tuttuyor.  Bu çok önemli.  Gümrük kapıların faaliyete geçirmeye çalışıyor ama beceriksiz ATSO Başkanı Demirci yanında durmuyor. Küçücük kuyıumcu dükkanına sığınmış bu zat, İhracatın tam zamanıyken ne bir çalıştay, ne bir memleket sorunu için gayret gösteriyor.  Protokoller de ön sıralarda oturmayı marifet sayıyor.

ihracatın tam zamanı ama gümrük kapılarımız kapalı özelikle bavul ticaretinde altın zamanda olmamıza rağmen hiç bir şey yapmayan yetkililer yüzünde Ardahan ‘ımız bu kışı nasıl geçirecek kara kara düşünüyor.
8 Yorum


20:32, 15.12.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500