Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan ekonomisinin geleceği minik elerde filizleniyor

Ardahan ekonomisinin geleceği minik elerde filizleniyor

 Fotoğraf

Özel yetenekli çocuklar için 2015 yılında açılan Ardahan Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) müzik, resim, robotik kodlama ve üretim atölyesi alanlarında önemli gelişmeler kaydediyor.
Okul bünyesinde faaliyet gösteren Fen Bilgisi sınıfı atölyesinde hediyelik sabunlar üreten öğrenciler hem eğleniyor hemde yeteneklerini geliştiriyorlar.

Atölyeyi ziyaret eden Sabah Gazetesi Haber Müdürü Erhan Öztürk'e konuşan İl Mill Eğitim Müdürü Erhan Bulut , "Bu eğitim merkezinde çocuklarımızın yeteneklerini aynı zamanda ekonomiye de katkı yapacak şekilde değerlendirme aşamasındayız. Hedefimiz bir hobi şeklinde başlatmış olduğumuz sabun yapımını Serhat Kalkınma Ajansı tarafından bize sağlanan olanakları değerlendirerek daha büyük bir merkezde seri üretime geçerek okulumuzun bütçesine gelir elde etmektir.

Aynı zamanda girişimci iş adamlarımızada bu konuda örnek olmak ve yardım istemeleri halinde teknik olarak her türlü yardımı da yapacak kapasitemiz var. Küçük bir kıvılcımla başlayan bu girişimimiz belki de Ardahan sanayisinin temelini oluşturacaktır. Oku Sanayi iş birliği ile güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Sabun yapmanın hem eğlenceli, hemde dinlendirici olduğuna değinen öğrenciler ise eğitim merkezinde görmüş oldukları eğitimlerin derslerine de olumlu katkılar sağladığını belirtiler.


12:05, 28.10.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500