Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Esenyurt – Ardahan hattında yolcu hareketliliği

Esenyurt – Ardahan hattında yolcu hareketliliği

 Fotoğraf

Esenyurt – Ardahan hattında yolcu hareketliliği
Ardahanlıların yoğunlukta yaşadığı İstanbul’un Esenyurt ilçesinden yazı memleketlerinden geçirmek otobüs yazıhanelerinin önünde yoğun bir yolcu hareketliliği yaşanıyor.
MEMET AVŞAR-SABAH
  Cumhuriyet Meydanı karşısında yer alan Şehirlerarası Otobüs Yazıhaneleri sabahın erken saatlerinden itibaren memleketine gitmek isteyen Ardahanlılarla dolup taştı. Talepleri karşılamaktan yetersiz kalan otobüs firmaları ek seferler düzenleseler de  yoğunluğun önüne geçemiyorlar.
Yeni tip kovid-19 pandemisi nedeniyle İstanbul’dan Anadolu’ya gitmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Özelikle ilkbahar ve yaz aylarında büyükşehirlerden Anadolu’ya her sene yolcu yoğunluğu yaşanıyordu. Ancak pandemi nedeniyle bu sene bu göç trafiğinden oldukça bir artış olduğu gözlemlendi.
9 yıldır İstanbul -Ardahan arası  otobüs şoförlüğü yaptığını söyleyen Taner Torunoğlu, “Normalde her sene bu aylarda bir yolcu yoğunluğu yaşanırdı. Ancak bu sene insanlar memleketlerine gitmek için adeta kuyruğa girmiş durumdalar. Hiçbir firmada yer yok. Ardahan’dan gelirken nerede ise boş geliyoruz.  Kısıtlama tedbirleri çerçevesinde iki koltuğa tek yolcu uygulamasına geçildiği için kapasitenin yalnızca yarısını kullanabiliyoruz. Bu nedenle talepleri  karşılamak için bizim firmamızın da içinde yer aldığı otobüs firmaları ek seferlere başladılar.”


22:35, 25.05.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500