Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Türk mühendislerinden Eray Erten, geliştirdiği 3D yazıcılarla yurt dışına açıldı

Türk mühendislerinden Eray Erten, geliştirdiği 3D yazıcılarla yurt dışına açıldı

 Fotoğraf

Türk mühendisler, yerli 3D yazıcılarda ürettikleri siperlikleri Avrupa'ya ihraç ediyor.

2013'te yurt dışından alınan bir bağışla Türkiye'nin ilk 3D yazıcısının üretildiği atölyeyi kurduklarını belirten Mühendis Eray Erten, muhabiribimize yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Erten, 2015-2016'da yaptıkları Ar-Ge çalışmasıyla "C2" ve "R2" 3D yazıcı modellerini çıkardıklarını belirterek, "Şu anda Türkiye'de 3D yazıcılarda tamamen milli ve yerli ürünler üretiyoruz. Avrupa'nın 8-9 ülkesine ihraç ediyoruz." dedi.

Erten, yeni projeleri kapsamında, çikolata, sebze ve meyve üzerine 3D yazıcı yardımıyla yazılar yazdırarak, şekiller çizdirebildiklerini söyledi.

Projede prototip aşamasında olduğunu dile getiren Erten, "Özellikle pastaneler müşterilerin istekleri doğrultusunda 3D yazıcıdan, 1000 tabak üzerine ortalama 15 saniye içerisinde istedikleri işlemi yapabilir. Böyle çalışmaları olan dünyada 2 rakibimiz var." ifadelerini kullandı.

- "Hastanelerimize 10 bin civarında siperlik hediye ettik"

Erten, 3D yazıcı ile hayal edilen her şeyin yapılabileceğini ve geleceğin bunun üzerine şekilleneceğini kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla Türkiye ve dünyada da önemli derecede siperlik ihtiyacı doğduğuna dikkati çeken Erten, "3D yazıcıyla Türkiye'de bir ilki başardık. Ürettiğimiz siperlikler Avrupa'da çok talep gördü. 8-9 Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz. Hastanelerimize 10 bin civarında siperlik hediye ettik. Siperliklerimizin bu kadar ilgi görmesinin sebebi var. Bizim yaptığımız siperlikler kesinlikle buharlaşma yapmıyor, çok rahat takılıyor, aynen gözlük gibi kullanılabiliyor."


18:50, 08.04.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500