Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Federasyonun da bayrak teslimi

Ardahan Federasyonun da bayrak teslimi

 Fotoğraf

Ardahan Federasyonun da bayrak teslimi

Bursa’da yaşayan Ardahanlılar  (Buardef ) Bursa Ardahan Dernekler Federasyonu olarak tek liste ile seçime gitti.

Mehmet Avşar

Bursa Ördekli Kültür Merkezinde yapılan 5. olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Erarslan Polat ilk konuşmayı yaprak yaşanılan Koronavürüs pandemisi nedeniyle yeterli verimi sağlamadıklarını, bunun içinde böyle durumlarda bayrağı bir başka arkadaşa devretmek gerektiğini, bugün yapılanın bir bayrak değişimi olduğunu bu yüzden de bayrağı bir başka arkadaşa devretme zamanı geldiğini belirterek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yaklaşık 115 delegenin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda örnek bir tutum sergileyemesi dikkatlerden kaçmadı. Hem eski başkan Erarslan Polat, hem de yeni başkan Gürsoy Akpınar'ın önemli bir demokrasi sınavından başarıyla çıktığı gözlemlendi.  Birlik ve beraberlik havası içerisinde gerçekleştirilen kurul mevcut başkanın çekilmesi nedeniyle  tek liste ile gidilen seçimde işadamı Gürsoy Akpınar ve yönetim kurulu oy çokluğuyla seçildi.
Bundan sonra durmak yok, yola hızlı bir şekilde devam edeceklerini belirten yeni başkan Gürsoy Akpınar yaptığı konuşmada: “Bir Ardahan kadar hemşehrimiz, yaklaşık 108 binden fazla Ardahanlı Bursa da yaşamaktadır. Kentlilik bilinci içinde Bursa ya değer katan çok kıymetli işadamı, siyasetçi, bürokrat, teknokrat, üniversite hocası ve mesleğinde kendini geliştirmiş insanlarımız vardır. Ben hepsiyle gurur duyuyorum.
Bursa’dan yüzümüzü Ardahan’a dönerek Ardahan ve beş ilçesi Posof, Çıldır Hanak, Damal ve Göle’nin gelişmişlik düzeyinin artırılması için devlet ve kurumlar arasında köprü görevini ifa etmeye çalışacağız. Kardeş şehir uygulamalarını geliştirmek ve ilişkileri üst seviyede tutmak istiyoruz. Hemşehrimize en iyi hizmeti sunmak için ben ve yönetim kurulum gayretli çalışmalar içinde bulunacağız.
İstişare içinde her kardeşimin değerli fikirlerinden istifade edeceğiz. Federasyonumuza kalıcı bir yer almak için işadamı hemşehrilerimizin desteklerini bekliyorum. Başta kurucu Genel Başkanımız Zekai Aydın ve Şinasi Güneş olmak üzere geçmiş dönem hizmetlerde bulunan bütün Buardef başkan ve yönetim kurulu üyelerine, bütün dernek başkanı ve üyelerine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ardahanlı ve Bursalı aziz hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Yeni yönetimde yer alan Panayır Posoflular Dernek Başkanı Erkan Demir ise,  “Dernekler etkinlikleri tek başına değil Federasyonumuzun çatısı altında yapmalı.  ‘Bir  elin nesi, iki ellin sesi var‘ bundan sonraki pikniklerimizi dernek olarak değil, Federasyon olarak yapalım. Bizim güçlü bir federasyonumuz var, gücümüzün farkına varalım. Bursa ile Ardahan arasında sağlam ve vazgeçilmez bir köprü görevi bizi bekliyor. “ diye konuştu.
Erarslan Polat’tan başkanlığı devralan Gürsoy Akpınar’ın yönetimi şu isimlerden oluşuyor.
YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ
1. Gürsoy Akpınar
2. Levent Çelik
3. İhsan Bilgili
4. Erkan Demir
5. İbrahim Kuri
6. Atıf Demirci
7. Ayhan Yener
8. Fevzi Kaşıkcı
9. Erdal Kurutaş
10. Gökhan Akçay
11. Sibel Kaya
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
1. Hilmi Şanlı
2. Ufuk Demirkıran
3. Güven Gökten
4. Güven Doğruyol
5. İsmail Bay
6. Fehimdar Özgür
7. Okyay Akpınar
8. Güler Sütçü
9. Cemil Önal
10. Şerafettin Torun
11. Kenan Bulut
DENETİM KURULU ASIL-YEDEK ÜYELERİ
1. Zekai Aydın
2. Selçuk Orak
3. Şerafettin Demir
4. Ömer Akpınar
5. Nurettin Sesli
6. Sontürk Özgür
DİSİPLİN KURULU ASIL-YEDEK ÜYELERİ
1. Şemistan Çelik
2. Mahide Kaya
3. Şinasi Güneş
4. Erdinç Sütçü
5. Orhan Demirci
6. Nuran Akpınar


01:10, 29.03.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500