Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KARAÇAYIR SU ALTINDA KALDI

KARAÇAYIR SU ALTINDA KALDI

 Fotoğraf

Karaçayır su altında kaldı

Ardahan ‘ın Hoçvan  bölgesinde yüz yılda bir görülen bir doğa olayı gerçekleşti. Hoçvanın 22 köyü ile sınırı bulunan Karaçayır karların erimesi sonucunda yüzeyi tamamen sularla kaplandı. 

Mehmet Avşar/ sabah

Kıyısında bulunan Taşlıdere, Gölgeli, Samanbeyli, Tazeköy, Aşağı Kurdoğlu, Köprücük, Hasköy, Otbiçen, Nebioğlu, Lehimli, Binbaşar ve Çalabaşı köylerinin orta yerinde bir göle dönüşen Karaçayır kartpostallık görüntüler oluşturdu. 

Bölge insanın ilgisini çeken bu doğa olayı yaşlı insanların anlatımlarına göre şu sebeple ortaya çıkıyor; Eski zamanlarda Hoçvan bölgesinin yüzde 80’i ormanlarla kaplı iken sonraları insanların tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık için yer açmak gerekmiş.  Bu yüzden ormanları kestikleri dile getirildi.  Ondan sonra bu tür olaylar her yüz yılda bir yaşanmaya başlanmış. 

Hoçvan Binbaşar köyünde yaşayan ve 77 yıldır bakkal dükkanı işleten 91 yaşındaki Aydemir Aktürk 7-8 yaşlarında iken Karaçayır’ın böyle sular altında kaldığını, bir de bu gün bu yaşında buna şahit olduğunu söyledi.


11:55, 26.03.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500