Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » NAFAKA YÜZÜNDE MAĞDUR OLDU

NAFAKA YÜZÜNDE MAĞDUR OLDU

 Fotoğraf

55 yaşındaki İhsan Evin, 33 yıl önce nikah masasında evet dediğine bin pişman oldu. Evlilikleri 13 yıl sürdü. 2000 yılında boşanan çifte mahkeme eski eşe nafaka olarak ayda 1100 lira nafaka ödemesine hükmetti.

17 yıldır nafaka ödediğini, ikinci kez evlendiği için bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olduğu için ödemede güçlük çektiğini bu konuda ki mağduriyetinin giderilmesi için devlet büyüklerinden yardım istediğini dile getiren İhsan Evin gazetemiz  Muhabirine yaptığı açıklamada şunlsrı kaydetti;

Evin, ’Boşandıktan bir yıl sonra ikinci kez evlendim. Bir de çocuğum oldu. 3 yıl önce emekli oldum. Emekli ikramiyemi bile elimden aldılar, nafakadan dolayı. Şu anda çocuklarımız evlendiği halde nafaka ödüyorum. Eski eşim evlenmediği için ayda bin yüz lira nafaka ödüyorum. Ancak memleketinde babasını yanında kalıyor. Babası çok zengin olduğu halde benim nafakama ihtiyaçları olmadığı halde intikam alırcasına beni mağdur etmenin peşindeler. 2700 lira emekli maaşı alıyorum, bunun 1100’ü nafakaya kesiliyor. 1300 lira kira ödüyorum, ayrıca ikinci evliliğimden olan 17 yaşında bir oğlum var, okuyor, onun okul masrafları var, devletime sesleniyorum bu nafaka olayına bir el atsınlar, 17 yıldır bende derman kalmadı. En çok üzüldüğüm emekli ikramiyem olan 25 yıllık emeğim çöpe gitti. Hesaplarıma haciz konuldu. 2000 yılında boşanmama rağmen, avukatı 1996 yılından itibaren boşandılar diye hak iddia etti, evli olduğumuz yılarında nafakasını ödemek zorunda kaldım.

Benim hakkımda 15 dosya açıldı. Nerde beni yakaladıysalar orada benden para kopardılar. Hesabıma yatırılan bütün paralar bloke oldu. Bakırköy Belediyesinde santral memuruydum. Ben nöbete iken babası gelip götürmüş eşimi ve çocuklarımı. Ondan sonrada boşandık.’’ Diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

BENİM GİBİ ÇOK MAĞDUR VAR

İhsan Evin, kendisi gibi mağdur şekilde nafaka ödeyen çok kişi olduğunu , herkesin bu konuda bir beklenti içerisinde olduğunu, hükümetin de gündeminde olan nafaka ile ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini belirti.

Evin, ‘’Bir sağlık memuru arkadaşım var, çocuk 5 sene evvel nişan yaptı, nişanlandıktan iki gün sonra nişanlısı onu kandırıyor, resmi nikah yapıyor. Ondan sonrada çekip memleketi Ağrı’ya gidiyor. Bir sene sonrada nafaka davası açıyor, çocuk dört yıldır ayda 900 lira nafaka ödüyor. Bu konuda mağdur insan sayısı çok bir an evvel devletimizden, sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz, buna bir dur denilsin artık’’ şeklinde konuştu.


11:47, 20.06.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500