Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Şehrin Hafızaların da ki Sahibi

Şehrin Hafızaların da ki Sahibi

 Fotoğraf

Şehrin Sahibi Geldi

Her kadim şehrin bir hafızası vardır. Ardahan’ımız da bir kadim şehir ve dolayısıyla bir hafızası var. Şehirler hafızasıyla oynayan kişileri asla affetmezler o kişileri en ağır şekilde cezalandırırlar.

İki dönem Ardahan’ı Ak Partili belediye yönetti son dönemde Ak partili  Başkan Faruk Köksoy hayatının hatasını yaptı, o kadar şımardı ki bütün itirazlara rağmen şehirle özdeş hale gelen parka otopark inşa etti. Bunun neticesinde belediye  CHP ‘ye kaptırıldı.

Geriye Ardahan’ın merkezinde bir inci gibi duran ve ‘şehir kulübü ‘ diye adlandırılan tarihi bina duruyor senelere meydan okurcasına.

Bu bozulmamış tarihi bina şehrin hafızasının tam merkezi.
Kurtuluş savaşında düşmana karşı destanlar yazan, Akkoş emi  adıyla halk arasında bilinen bir vatansever tarafından yapılmış bu bina.

ARDAHAN ‘IN SAHİBİ AKKOŞ ‘UN TORUNU
Hani kötü bir gelişme olduğunda derler ya, “ bu şehrin sahibi yok “ diye.  Bu söz Ardahan için bazen Ardahanlı siyasetçilerin basiretsizliği ve vizyonsuzluğu yüzünde ara sıra kullanılır.

Ancak bu cümle Ardahan için yanlış bir cümle. Zira Ardahan’ın sahibi var.

İşte Ardahan’ın sahibi hiç kimse fark etmese de bu gün aramızda. Sıkı durun bu ismi açıklıyorum, hem de bu gün çok önemli bir konumda biri;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakının da ki isim, Akkoş  eminin  torunu, Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikaları Kurulu  Üyesi Korkmaz Karaca.

Evet şehirlerin hayatı tehlikeye düştüğü anlarda çıkar ortaya hep şehrin sahipleri.
Korkmaz beyi ilk olarak, Ardahan’da bizim gazeteyi ziyaret etmeye geldiğinde gördüm, böylece de tanışmış olduk. O konuştukça ben büyük bir dikkatle dinliyor ve ümitleniyordum. Söylediği her sözün altına imzamı attım. Kendi kendime dedim işte bu,  nihayet geldi.

Bende herkes gibi memleket sahipsiz biliyor, kızıyordum. Ancak o gün yanıldığımı anladım.

Genç, dinamik, donanımlı ve vizyonlu biri olarak Sayın Korkmaz Karaca bu memlekete lazım. O kış günü o kardan kıyamete , başkanlarının yazın gidemediği Hoçvan ‘ın Tikoş köyüne çocuklar üşümesin diye gitmiş, kendisi bizzat kışlık mont, kaban, bot dağıtmıştı.

Ve hayıflanıyordu, keder , hüzün ve yorgunluk yüzünde okunuyordu.  Akkoş aminin mirasının ağırlığının bilincindeydi.

2002 yılından sonra Ardahan’da önemli gelişmeler olmuş, Ardahan adeta şaha kalkmıştı. Ancak egosuna yenilen siyasetçiler bu süreci iyi yönetemediği için şahlanma havada kalmıştı.

Şah mat olmadan şehrin sahibi işe el koymaya gelmişti.   Gidilmedik köy sıkılmadık el,, dokunmadık yürek kalmayana kadar da bu böyle devam edecek gibi görünüyor.

ARDAHAN’DA KARACA İLE AK PARTİ TEKRAR AYAĞA KALKIYOR
Bu gün artık her kes bu realiteyi kabul ediyor. Ardahan’da Ak parti üçüncü parti konumumda.
Peki 1. Parti konumunda iken, nasıl oldu da 3. Sıraya geriledi?
Buna hiç şüphesiz eski belediye başkanı Faruk Köksoy ‘un seçimlerde aday gösterilmediği için gizlice partisinin aleyhinde çalışması önemli bir etken. Ancak milletvekili Orhan Atalay’ın seçmenin telefonlarına çıkmaması, egosuna yenilmesi de bunun tuzu biberi oldu. Ayrıca Atalay’ın bir diğer hatası, bence de en önemli hatası, gerçek dostlarını, tutup sahte dostlarla yer değiştirmesiydi ki bu tarihi bir hataydı.
Ardahan Valisi ile milletvekili Atalay’ın arasında ki çekişmede seçmen nazarında tepkiyle karşılandı ve partiyi terk ettiler. Bütün bu gelişmeler odağında Ak parti il başkanı Hakan Aydın da ikisinin arasında kaldı. Partililerin sorularına cevap veremez oldu. Bu yüzden Ak parti seçmen nazarında oyları iyice düştü

Şimdi Sn.  Korkmaz Karaca  Ardahan’da aday olur mu? Olmaz mı? Ben bilmem. Ancak benim tanıdığım Sayın Erdoğan, bunun farkımda ve bu sefer Karaca’yı aday göstererek Ardahan’ın  iki milletvekilini de alacak gibi görünüyor.  Zira bu adam Ardahan için biçilmiş kaftan. 18 yıldır iktidarda olan bir parti liderinin bunu düşünmemesi düşünülemez.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönüne hayranım ne zaman, ne yapacağını iyi bilir.  Bu nedenle yeni dönemde Ardahan için Korkmaz Karaca ismi üzerinde duracağına adım gibi eminim.

Evet yeni yılda Ak Parti kadrolarına taze kan geliyor. 2020 yılı Ak Parti için yenilik ve değişim rüzgarlarının eseceği bir yıl olacağa  benziyor. Bunun en önemli ayağı da Ardahan’da olacak.  Mehmet Avşar


17:05, 03.01.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500