Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ESENYURT'A GAZETECİ HAKAN AZAR'IN EVİNE HIRSIZ GİRDİ

ESENYURT'A GAZETECİ HAKAN AZAR'IN EVİNE HIRSIZ GİRDİ

 Fotoğraf

Geçtiğimiz Cuma günü Esenyurt’ta hırsızlar yerel gazeteci Hakan Azar'ın evine girerek çaldıkları 10 bin TL değerinde ziynet eşyası ile kayıplara karışırken, çaldıkları otomobil ise hasarlı bir şekilde emniyet güçleri tarafında yakalandı.

Söz konusu eve daha öncede hırsızların girdiğini söyleyen olayın mağduru gazeteci Hakan Azar 2014 yılında da yine evlerine hırsızların girdiğini o zamanda yine eşinin gerdanlığı ve çocuğuna takılan çeyrek altınlarında çalındığını ifade etti.
Olay, geçtiğimiz Cuma gününü cumartesiye saatlerde yaşandı. Olay ise Esenyurt Çınar Mahallesinde meydana geldi. Hırsızlar 10 bin değerinde ki altınlardan sonra evde bulunan otomobil anahtarını da alıp araba ile kaçtılar. Bir gün sonra Plaka Tanıma Sistemine (PTS) takılan araç ile polisler arasında yaşanan kovalamaca sırasında karşı yola giren hırsızların başka bir araca çarpları sonucunda aracı bırakıp kaçmalarıyla araç hasarlı bir şekilde alınıp sahibine teslim edildi. Kazanın ardından kaçmaya başlayan 3 şüpheli gözden kaybolurken, 18 yaşından küçük oldukları da polislerce tespit edildi.
Olayın mağduru Hakan Azar gazetemize yaptığı açıklamada , ‘’2014 yılında da hırsızlar biz evde yok iken eve girip eşimin gerdanlığı ve çocuğuma doğumda takılan çeyrek altınları da çalıp kayıplara karışmıştılar. Şimdi bir kez daha hırsızlar bizi mağdur ettiler. Sabah uyandığımızda evimizin kapısının açık olduğunu fark ettim,, eşimi uyandırdım, eşyalar dağınık haldeydi ve ziynet eşyalarımız çalındığını fark ettik, hemen polis ekiplerine haber verdik. ‘’
Azar, olay yerine gelen ekipler incelemede bulunduktan sonra karakola ifade vermek için gitmek istediği esnada arabasını anahtarını da çalındığını fark ettiğini belirterek, ‘’kapı önüne baktığım aracım da yerinde değildi. Hırsızlar sadece 10 bin TL değerindeki altınlarımı çalmamışlardı otomobili mide çalmışlardı. Bunların bir an evvel yakalanıp adalete teslim edilmelerini istiyorum.’’ Şeklinde konuştu.
Hırsızların yakalanmaları için emniyet güçleri çalışmalarını sürdüyor.


11:42, 31.12.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500