Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN’DA KARPOSTAL’IK GÖRÜNTÜLER

ARDAHAN’DA KARPOSTAL’IK GÖRÜNTÜLER

 Fotoğraf

ARDAHAN’DA KARPOSTAL’IK GÖRÜNTÜLER

MEMET AVŞAR

Kışın gelmesiyle birlikte Ardahan’da kartpostal görüntüler ortaya çıktı.
Hem yazın, hem de kışın güzel bir coğrafyaya sahip olan Ardahan’da insanlar bölgede olmayan bir şeyin, Ardahan’da olmasını istiyorlar, bir turistik tesiste işletmecilik yapan,  Kadim yılmaz, Tavşan, tilki, kaz ve yabani ördek beslediğini bunlar yüzünde işlerinin açıldığını ifade  etti, çocuklar özelikle bu hayvanları görmek için anne ve baplarını ikna ederek tesise getirdiğini, bu yüzdende hayvanat bahçesinin Ardahan’da açılması bölge turizmin gelişmesine önemli derecede katkı sağlacağına inanıyor. Bundan dolayı Ardahan’da hayvanat bahçesi istediklerini ifade etti.
Ayrıca il ekonomisine önemli bir katkı sağlayan kazcılık yüzünde il dışında çok sayıda turistin Ardahan’a geldiğini de belirti.




KESİLEN KAZLAR GÜNEŞTEN KURUTULUYOR
MEMET AVŞAR 
Ardahan’da kışın vazgeçilmez yiyeceği kazların kesimine başlandı. Kazlar daha lezzetli olsun diye  buz dolabı yerine bir gün boyunca güneşte kurutuluyor. Sonrasında ise sofraya sunuluyor. Aileler daha sonra ihtiyaçtan fazlasını  gurbetteki yakınlarına kargoyla gönderiyorlar.

ARDAHAN’IN  UZUN KIŞINDA ZAMANA DİRENİYORLAR


Ardahan’ın uzun kış geceleri insanları bir yanda göç etmeye zorlarken,  bir yanda da buna direnenler oluyor. Her türlü teknolojik gelişmeyi sadece olumlu tarafını alıp hayatlarına sokuyorlar. İşte Binbaşar köyünde dededen kalma bakkalcılığı sürdüren 24 yaşındaki Kayahan ve Demet Aktürk’te bunlardan bir kaçı, ayrıca Erol ve Aşkın Kaya gibi gençlerde uzun kış gecelerini eğlenceli hale getirmek için ata dede geleneği olan dengbejliği köy odalarında toplanan komşularla sürdürüyorlar.

Köy kadınları ise eski usullerle yapılan dikiş ve nakış işlerini yaparak çocuklarına çeyiz sandıklarını hazırlıyorlar.

ARDAHAN’IN EN KISA MİNARELİ CAMİİSİ

Ardahan merkeze bağlı Hacıali köyünde 1960 yılında imkansızlıklarla yapılan cami, taş bulmada zorluk çektikleri için minaresini kısa tutmak zorunda kalmışlar. Günümüz koşularında hertürlü imkanlara sahip olmalarına rağmen muhtar Mehmet Gökdemir camiinin tarihi dokusunu bozmaya kıyamadıklarını belirti.

HOÇVANSPOR- 1461TRABZONSPOR MAÇ;1-1


Hoçvanspor- Trabzonspor bu gün saat 13:00 de başladı. Birinci yarıda hoçvanspor bir  gol atı. 2. Yarıda ise  Hoçvanspora göre daha genç bir kadroya sahip  1461 Trabzonspor 1 gol attı, maç 1-1 bitti.
2. yarıda yorgun olduğu gözlenen hoçvanspor istenen terfonmansı gösteremedi.


20:40, 11.12.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500