Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Suriyeli sokak çocukları Artvinli Yılmaz ile Vanlı Besiciyi hayırlı bir işte bir araya getirdi

Suriyeli sokak çocukları Artvinli Yılmaz ile Vanlı Besiciyi hayırlı bir işte bir araya getirdi

 Fotoğraf

İstanbul’da bir metrobüs durağında yağmura rağmen yerde yatan 10 yaşlarında bir sürüyeli çocuğun içler acısı durumu karşısında kayıtsız kalmayan 18 yaşındaki Eylül Rena Yılmaz adında ki genç kız çocuğun yanına yaklaşarak yardım etmek istedi. Suriyeli olduğunu söyleyen çocuk yerden kalkarak oradan uzaklaştı, yaklaşık iki dakika sonra yaşıtı olan bir başka çocukla birlikte geri döndü ve genç kıza karınlarının aç olduğu söyledi.

Bu durumu uzakta izleyen Fırat Besici adında başka bir vatandaşta olay müdahil oldu. çocuklara yardım etmek istedi. Genç kızla birlikte çocukları bir lokantaya götürerek karınlarını doyurdular. Bu iki Suriyeli çocukların sayesinde tanışan Artvinli Eylül Rena Yılmaz ile Vanlı Fırat Besici sokak çocukları için bir şeyler yapmak gerektiğini düşüncesiyle bir platform kurmaya karar verdiler. Aniden bu olay neticesinde oluşan bu fikirden yola çıkarak ilk baştan da whatsapp gurubu kurdular.



Bu bizim en vicdani ve insani görevimiz diyerek  açıklama yapan Eylül Rena Yılmaz, ‘’ Evime giderken yerden yatan bir çocuk gördüm, ister istemez merak ettim. Yanına yaklaştığımda yağmurun altında yerde titreyen bir çocuk gördüm. Şimdilik gönüllü arkadaşlarla üç kişilik bir aileyiz. İnanıyorum ki sesimizi duyuracağımız taktirde tüm vicdan sahibi insanlardan yardım alacağız ve sokak çocukları için güzel şeyler yapacağız, onları sokaklardan alıp hak ettikleri gibi eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için ellerimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yeni tanıştığımız, Fırat beyle birlikte ilk başta ‘Sokağın Melekleri’ adında Whatshapp gurubunu kurmak oldu, daha sonrada bu adla yine bir platform kurarak 81 ilimize yaymayı düşünüyoruz.’’ Şeklinde konuştu.


Fırat Besici ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti, ‘’Bende akşam iş çıkışı evime giderken bir çocuğun başında toplaşan iki üç kişiyi görünce yaklaştım ve küçücük sokak çocuklarının soğuk havadaki halini görünce yardım etmek istedim. Eylül hanımla birlikte çocukları alıp lokantaya getirdik, karınlarını doyurduk. Sonra birden bizden bir fikir oluştu bu tür çocuklar için neler yapa biliriz? Diye. Öncelik olarak bir whatsap gurubu kurduk, sonrasında da bir platform kurarak bu işi daha ileriye götürmeye karar verdik.’’ Dedi.


04:04, 27.11.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500